Thomas Keller vízre száll

Szerző: | 2015.05.03 | Céghírek, Hírek

A neves kaliforniai séf a French Laundry, a Per Se és a Bouchon után a Seabourn Cruise Line-nal együttműködve tengeri éttermet nyit.
Az amerikai hajóstársaság Odyssey, Quest és Sojourn hajóinak utasai hamarosan Thomas Keller fogásait kóstolhatják. Idén ősztől kezdik meg Keller kreációinak felszolgálását, a séf várhatóan jövőre saját éttermet is nyit a Quest-en és a Seabourn legújabb hajóin, a 2016-ben debütáló Encore-on és a 2018-ban vízre szálló Ovation-ön is megtalálható lesz fine-dining étterme.
A Saveur magazin által két egymást követő évben is a legjobb fedélzeti kínálatot nyújtó hajóstársaságnak választott Seabourn már korábban is dolgozott együtt neves séfekkel. Tavaly 116 napos világkörüli útján a két Michelin-csillagos berlini Fischers Fritz séfje, Christian Lohse, valamint a molekuláris konyha egyik mestere, Heiko Antoniewicz főzött az utasoknak. És bár Keller Bouchon-ja már számos szállodában megtalálható, ez az első alkalom, hogy a séf hajóstársasággal összefogva ér el új közönséget.
A hajók konyhai személyzetének Keller konyhafőnöke, Devin Knell tart majd oktatást Keller kaliforniai kísérleti konyhájában, ezeket a szemináriumokon a recepteken túlmenően különleges technológiai ismeretekkel is bővíthetik tudásokat.