Tiszakécskén van a legjobb lángosozó

Szerző: | 2017.09.26 | Céghírek, Hírek

A magyar lángos rajongók szavazatai alapján 2017-ben a Lángos Büfé Tiszakécske végzett a Lángos Voks verseny első helyén, így övék lett a „Vénusz kedvenc lángosozója 2017” cím, illetve az 500 liter napraforgó-étolaj nyeremény.

Igen izgalmasan alakult az idei Lángos Voks verseny hajrája, hiszen két lángosozó egészen az utolsó napokig versenyzett egymással. A szoros küzdelemből végül a Lángos Büfé Tiszakécske került ki nyertesként 2229 szavazattal, akit szorosan követ a második helyen végzett az egri Lángos a’la Rohlicsek 1928 vokssal.

A nyertes a tiszakécskei piacon süti díjnyertes lángosait immár 12 éve, amely tésztája a szavazók egyöntetű véleménye szerint közepesen vastag, kellően ropogós és bőven el van látva sajttal, illetve fokhagymával. Balogh Józsefné, Babi elmondása szerint amellett, hogy a lángos tésztáját már kellőképp kikísérletezte az évek során, illetve kizárólag jó minőségű alapanyagokat használ, sikerének a másik alapvető titka abban rejlik, hogy az olajban csupán egyszer süt és minden alkalommal friss olajat hevít, amelyet alaposan felitat, amint kisültek a finomságok. A szakértelmet mutató első hely mellett óriási szívvel is rendelkezik, hiszen kelt tésztás finomságával igyekszik támogatni a település rászorulóit is. „Néhány évvel ezelőtt vezettem be az úgynevezett Köszilángost, amit 290 Ft-ért bárki megvásárolhat. Az erről szóló blokkokat egy üvegben gyűjtöm, és amikor már jó pár összegyűlt, beviszem a helyi Családsegítő Szolgálathoz, akik szétosztják a rászorulók között a blokkokat, amiért cserébe ha ezzel idejönnek hozzám, egy fokhagymás lángos sütök nekik” – mondta Babi. „Mivel szeretek adni, úgy döntöttem, hogy most, hogy volt szerencsém megnyerni a Vénusz Lángos Voks  fődíját, december 31-ig a Köszilángosokhoz én adom pluszban a sajtot és tejfölt, hogy ezáltal is megoszthassam a sikeremet másokkal” – tette hozzá a nyertes.

Az ezüstérmet a már említett Lángos a’la Rohlicseknek ítélte oda a közönség, míg a bronzérmes a révfülöpi Rév Büfé lett, akik 300, illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesülnek. A különdíjat, azaz „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója 2017” címet illetve az azzal együtt járó 500 liter Vénusz napraforgó-étolaj nyereményt, töretlen lelkesedésüknek és kitartásuknak köszönhetően immár egyhuzamban negyedik éve a Tihanyi Piac Lángossütői hozták el.

Ezzel az idei verseny ugyan véget ért, de a Lángos Voksra regisztrált 464 lángosozó adatlapja és elérhetőségei az év további részében is elérhető a www.langosvoks.hu oldalon.