Tiszta konyha, hatékony munka

Szerző: | 2019.07.24 | Hírek

A Rational a gazdaságos megoldások híve.

Amikor pörög a konyha, minden pillanat számít, és a dolgoknak a lehető leggyorsabban kell végbe menniük. Nem kivétel a mosogatás sem. Ugyanazon edényben egyazon szervíz alatt több étel is készülhet, és a séf életét jelentősen megkönnyíti, ha a tisztítással a lehető legkevesebb idő megy el.

Vegyük például a tejes ételeket. A vendégek szeretik őket, különösen a kicsik, a konyhai személyzet azonban nem foglalja imába a nevüket. Először is fontos, hogy semmi ne legyen az edényre égve vagy ráragadva, a tényleges mosogatás csak ezután kezdődhet el. És itt jönnek a képbe az olyan multifunkcionális konyhai készülékek, mint a Rational VarioCookingCenter.

“Hogy megértsük a technológia lényegét, érdemes egy kicsit a készülék mélyére nézni – mondja Adrien Masson, operatív termékmanagement vezető. – A szabadalmaztatott VarioBoost fűtőrendszer villámgyorsan az edény belsejébe vezeti a hőt, és egyenletesen oszlatja el azt az ételen is. A beépített intelligenciának köszönhetően a rendszer a megfelelő időben szünteti meg a melegítést, így megakadályozza, hogy bármi az edényre ragadjon vagy ráégjen, így az eleve tisztább marad főzés közben. Közben pedig a víz- és vegyszermennyiség, ami ehhez szükséges, kb. tizenödöd annyi, mint a hagyományos készülékek esetében.

Adrien Masson egy élő példán keresztül mutatja be a készüléket. Vegyük például a rizspudingot. “A VarioCookingCenter 311-ben egyszerre 120 liter rizspudingot lehet megfőzni, felügyelet nélkül. Amikor eljön a tisztítás ideje, 10 liter vízre, 10 ml vegyszerre és négy munkapercre van szükség.” Mindezzel egyébként nemcsak energiát és időt lehet spórolni, de az is nagy előny, hogy a Vario Cooking Center a beépített vízelvezetőnek köszönhetően azonnal a lefolyóba vezeti a mosogatóvizet, így a konyha is sokkal tisztább marad.

A Rational Ázsia centerben található központjában mindez megtekinthető élőben is.