Több mint 50 étterem és borászat a Balaton Wine & Gourmet fesztiválon

Szerző: | 2022.09.02 | Hírek

A balatoni régió gasztronómiájának jelentős szereplői, több mint 50 étterem és borászat várja szeptember 29. és október 2. között Veszprémben, a Séd partján a Balaton Wine & Gourmet látogatóit.
Forrás: turizmus.com

Fesztiválhangulat, ízek, illatok és egyedi élmények várják a látogatókat a rendezvény egyedülállóan szép helyszínén, Veszprémben, a Jezsuita kolostor és romkert fás, ligetes környezetében.

A gasztroünnep egyszerre szól a szakmának és a nagyközönségnek. Elsődleges célja, hogy bemutassa a balatoni régió kulináris örökségét, étkezési hagyományait, valamint egyre izgalmasabb jelenét. Mindez a minőség jegyében, legyen szó fine-dining vacsoráról vagy könnyed bisztrófogásokról.

A kiállítók mellett a négy nap során összesen mintegy félszáz izgalmas program közül lehet válogatni: a kínálatban lesznek Michelin-csillagos séfek és japán mesterszakács élményétkezései, bor, sake, whiskey, cava és jerez mesterkurzusok és vezetett kóstolók, borszakmai élménysátor, nagyszínpadi étel és ital bemutatók, valamint többek között a két vendégország, Japán és Spanyolország kulturális és kulináris programjai, kimono show, taiko dobkoncert, flamenco előadás, paella- és sushishow.

A helyszín Veszprém egyik legvonzóbb zöldterülete, a Veszprémvölgy patakkal, árnyas fákkal körülhatárolt része, a fesztivál terek közé beemelve a Kolostor különleges hangulatú belső csarnokát is (Nagyításhoz kattintson a képre!)

A tervek szerint évről évre visszatérő rendezvényre több mint 50 kiállító mellett a konyhaművészet és az italok világában nagyhatalomnak számító két ország is meghívást kapott. Idén Spanyolország és Japán gasztronómiája, valamint kultúrája mutatkozik be számos kulináris és színpadi programmal.

Exkluzív programok, szórakoztató produkciók, gasztroshow-k és gyereksátor

A kiállítók mellett a CEWI (Central European Wine Institute) együttműködésével borszakmai élménysátor várja naponta izgalmas bemutatókkal a borkultúra iránt elmélyültebben érdeklődő vendégeket.

A nagyszínpadon a borrégió kulcskérdéseit érintő moderált kerekasztal beszélgetéseken terítékre kerül a natúr-, a bio-, az organikus- és a hagyományos borok kérdése, valamint az is, hogy megférhetnek-e egymás mellett a Balaton-felvidéki medencés nyaralók és a szőlőtőkék.

A fesztivál mindennap gazdag közönségprogramokat is ígér. A nagyszínpadon a rendezvény házigazdája, Gianni Annoni várja a érdeklődőket, akik számos program mellett egy-egy tematikus nap keretében, a vendégországok előadásait is láthatják.

A gyereksátorban pedig négy napon át zajlanak változatos programok Kalas Györgyi vezetésével. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött belépés után a gyerekek megismerkedhetnek a híres spanyol paradicsomleves, a gazpacho elkészítésének titkaival, bevezetést kaphatnak a sushikészítés rejtelmeibe, megtanulhatják, hogyan kell ínycsiklandozó muffint sütni és gasztronómiai vonatkozású meséket is hallgathatnak.

A gasztroünnep belépőjeggyel látogatható, a részletes programról ITT tájékozódhat.

_______________________________________________________________________________________
Fotók: Balaton Wine & Gourmet