Tokaj új nemzedéke

Szerző: | 2017.01.31 | Hírek, Italsor

Fiatalok, céltudatosak, tokajiak: a Tokaj Y a borvidék új borász-generációja, azok a bátor fiatalok, akik a hagyományokra alapozva, lendülettel, és modern szemlélettel szeretnék tovább erősíteni a régiót.

Van, aki a nulláról indult, és van, aki a családi pincészet kereteit tágítva csatlakozott a kezdeményezéshez, de a Tokaj Y tagjai egyetértenek abban, hogy Tokaj Magyarország egyik legizgalmasabb borvidéke. Az új generáció itt is, mint a többi borvidéken, utat tör magának: szerencsére egyre több fiatal indul neki kíváncsian, kísérletezve, a hagyományokat tiszteletben tartva a borászkodás útján. Az 5 tagból álló Tokaj Y célja, hogy a tapasztalatokat összeadva, közös erővel, folyamatos tanulással megszerezzék azt a tudást, amellyel méltóképpen képviselhetik majd a jövőben a borvidéket. A feladat egyértelmű: csak és kizárólag minőségi borok készítése egy történelmi hagyományokkal rendelkező borvidéken.

Tagok:

Dávid Rémusz, Budaházy- Fekete Kúria Pincészet

Homoky Dorka, Homoky Pincészet

Kvaszinger Laci, Kvaszinger Borászat

Varkoly Ádám, Árpád-hegy Pince

Zsirai Kata, Zsirai Pincészet

Legközelebb február 2-án, a Furmint Február Nagykóstolón, a közös standnál lehet találkozni a tagokkal, akik kóstolás közben mesélnek arról, mi inspirálta őket, amikor elindultak ezen az úton, és milyen elvek mentén művelik szőlőterületeiket, készítik boraikat.

További információ: https://www.facebook.com/Tokajgenerationy/