Töltött Hold Gasztrovíkend

Szerző: | 2016.01.26 | Hírek

Hagyományteremtő céllal szerveződik háromnapos téli evőbuli a Belvárosi Piacon február 5-7. között. A Töltött Hold Gasztrovíkend elnevezésű rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vesznek. A bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történik, miközben a piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartanak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Panificio il Basilico, a Steamboo, a Vörös Homár és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készülnek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoznak piaci stílusban.

A pénteken és szombaton 11:00-22:00 óra között, vasárnap pedig 11:00-15:00 óra között zajló eseményen megjelenik a bázakerettyei Bonne Chance, a csopaki Márga bisztró, a debreceni Ikon étterem, a balatonfüredi Baricska csárda, a veszprémi Chianti, a vonyarcvashegyi Bock Balaton, a soproni Erhardt és a békési Kira cigányétterem is, s a lista még bővül. Piaci kosztot készít LázárChef, Csíki Sándor (Food&Wine, Vendéglátás) szakíró, és Bakcsy Árpád is megmutatja, nemcsak fényképezni, hanem főzni is tud. A vendégtermelők közt lesz a Chilion chilitermelő manufaktúra, a Vászolyi-sajtok, tejtermékek, és számos egyéb finomság.

Az ingyenesen látogatható esemény már a Hold utcai bejáratnál vodkabárral, kürtös kaláccsal és bográcsban főtt halászlével fogadja az érkezőket, bent pedig igazi nyüzsgő, pezsgős hangulatra számíthatnak a vendégek. A Belvárosi Piac az elmúlt egy év alatt elérte, hogy mára Budapest elsőszámú gasztro-delikát piaca lett, ahol ismert séfek, étteremtulajdonosok is működtetnek üzleteket, s nap mint érdemes itt étkezni és vásárolni. Ezen a háromnapos rendezvényen mindebbe belekóstolhat a szélesebb közönség is, választékból nem lesz hiány, s a szervezők a fűtésről is gondoskodnak, így a téli hideg sem lehet akadálya az estébe nyúló evés-ivásnak.

További részletek: https://www.facebook.com/events/1003731316355759/