Töltött Hold: vendégségben a világ ízei

Szerző: | 2018.02.05 | Események, Hírek

Három éve hagyományteremtő céllal indult el a Belvárosi Piac legnagyobb, éves gasztro-eseménye, a Töltött Hold Gasztrovíkend. Az idén február 9-11. között zajló rendezvényen nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják a látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra.

Az utolsó farsangi hétvégére szervezett gasztrokaland némileg megújul, és immár a világkonyhákra helyezi a hangsúlyt. Így a résztvevők olyan ételeket is kóstolhatnak a Hold utcában, amiket a világ bármelyik híres piacán is szívesen fogyasztanak, a sushitól a baokon át a mezzékig és BBQ szendvicsekig. Japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek várják a látogatókat, s a kóstolgatás már a bejárat előtt elkezdődhet. A hazai gasztro-élet kedvelt helyeié és szereplőié a terep, jön a Baotiful&Impostor, a Babka Budapest, a Digó nápolyi pizzái, a Céltorony BBQ, a pécsi Balkán Bisztró, a Mexkitchen, a Japanika, vagyis a világ számos tájáról keverednek az ízek.

Persze a piaci helyek szintén izgalmas fogásokkal készülnek az eseményre, a jól ismert kedvencek mellett – mint a pelmenyi, az osztriga, a buja rántott hús vagy a csülök – számos különleges fogás készül az eseményre. Széll Tamás és a Stand25, Lakatos Márk és a Lakatos Műhely, Szabó Győző és a Steamboo, az újonnan nyitott Société.Gastro, Bíró Lajosék, a MoszkvaTér, a Haxen Market, a Kandalló Market, a Sparhelt Bisztró, a Vörös Homár, a Panificio il Basilico, a Kobe Sausages, a Gusto Delicate és még számos üzlet, termelő kínálatából válogathatunk három napon át.

A Belvárosi Piac pénteken és szombaton hosszított nyitva tartással, este tíz óráig üzemel, s vasárnap délelőtt tizenegytől késő délutánig zajlik a brunch. Az ételek mellett pop up pezsgőbár, borbár, pálinkabár, söröző is megtalálható lesz a Piacon, akárcsak a termelői házi szörpök és gyümölcslevek. Az evés-ivás mellett zenei programokkal is készülnek a szervezők.

A rendezvényre a belépés és a ruhatár ingyenes. A pohárpontokon letét ellenében vehető át boros pohár, melyhez egy nyereményjáték kártya is jár, napi tombola, valamint egy vasárnapi főnyeremény sorsolásával. Az eseményről bővebben: www.toltotthold.hu