130 új hely a Magyar Konyha budapesti gasztrokalauzában

Szerző: | 2017.12.01 | Céghírek, Hírek

A Magyar Konyha magazin karácsonyi számának olvasói ajándékba kapják a szerkesztőség új, fővárosi vendéglátóhelyeit ismertető kötetét.

A Top 10 Budapest gasztrokalauz idén már 300 címmel jelentkezik, a kiadványban 30 tízes listát ajánlva, amelyből 130 új felfedezés. A tesztelőcsapat három hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, kifőzdéit, reggelizőhelyeit, újhullámos kávézóit, kézműves sörözőit, mentes és vegán ételeket kínáló helyeit, hogy végül top tízes listákon összesítse kategóriánként a legkiemelkedőbbeket. Új kategóriák is megjelennek, húsimádóknak, halimádóknak és hamburger kedvelőknek.

A tesztelők sem gondolták, hogy egy év alatt ekkorát változik a budapesti gasztrovilág. A tavalyi kalauzban szereplő helyek közül megszűnt, vagy jelentőségét veszítette száz cím, közben viszont született százhuszonhét újabb. Reneszánszát éli a magyar konyha (számtalan változatban), látványosan fejlődik a bisztró-, és bárkultúra, a kézműves pékségek, cukrászdák, borbárok száma úgy megszaporodott, hogy legény legyen a talpán, aki a tíz-tíz legjobbat kiválasztja közülük.