Topséfek főznek egymásnak

Szerző: | 2017.02.27 | Események, Hírek

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nemcsak a díjak, hanem a menüsor miatt is kimondottan ígéretes. A február 27-i eseményen ugyanis a vendéglátás minden területéről érkezp vendégeknek kreatív, felhőtlen játékot ígérnek.

A rendezvénynek helyet adó Terem Budapestben az este menüjét a Babel Budapest séfjei alkották meg, de számos további topséf is készül kreatív finger foodokkal az alkalomra.

Ádám Csaba (Olimpia) például ananászos véres hurka falatokat kínál majd, Barna Ádám a Szent Andrea Wine & Gourmet Bar séfje kétféle amuse bouche-t is hoz: egy igazán különleges, körözöttel töltött „kavicsot”, és egy hurkával töltött buktát birsalmával. Langer Gábor és Veres István többek között a disznósajthoz izgalmas alma gélt, torma „snow”-t, valamint rizs csipszet párosított, második finger foodjuk pedig egy hátszín lesz, amit a kávés vattacukor tesz igazán különlegessé. A székesfehérvári 67 étterem séfje, Volenter István kreációjának alapanyagai bergamot, karfiol és zöldborsó. Az Onxy séfje, Mészáros Ádám a Magyar Evolúciós Menüjük egyik fogását hozza: feketegyökér, cékla, petrezselyem.

A Volkswagen – Dining Guide 2017 Év Étterme Díjátadó Gáláján a 10 legjobb étterem mellett kiderül mely az ország legjobb street food helye, díjazzák az év szakácsteljesítményét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív konyháját, az év séfjét, és az év legígéretesebb éttermét.

Képünk illusztráció, a Babel étterem kreációja.