Továbbra is Gál Pál Zoltán a VIMOSZ elnöke

Szerző: | 2015.06.26 | Hírek, Karrier

Egyhangú szavazattal választotta újra a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége június 25-i közgyűlésén Gál Pál Zoltánt. A második két éves ciklusát megkezdő elnök legfontosabb célkitűzése az ágazatot különösen sújtó áfa és reprezentációs adóterhek csökkentése, valamint az Ágazati Párbeszéd Bizottságban történő még erőteljesebb munkaadói érdekképviselet.

Gál Pál Zoltán vezetésével a VIMOSZ az elmúlt években is növekvő aktivitást mutatott, elsősorban a közösségi étkeztetésre vonatkozó EMMI rendelet szakmai véleményezésében és a szakképzés újraszervezésében, de érdemes kiemelni például a Artisjus díjak vendéglátóiparban használt díjtételeinek jelentős, esetenként 50%-os csökkentését is.

Az újraválasztott elnök pozitívumként emelte ki beszámolójában, hogy a társszervezetekkel közös munka eredményeként elindult a szakképzés és mesterképzés megújítását célzó műhelymunka, a mesterek körének kiszélesítése.

A következő elnöki ciklusban is fontos feladat lesz az aktív részvétel az Ágazati Párbeszéd Bizottságban, fókuszálva a minimálbér alkukra, ugyanakkor a szervezet el kívánja érni, hogy az idegenforgalom és a vendéglátás szempontjai nagyobb mértékben érvényesüljenek a kormányzati gazdaságpolitikában, illetve a szektort érintő áfa és reprezentációs adó csökkentési munkát is folytatni kívánják.

Az újraválasztott elnök elmondta: nagyon fontosnak tartja a szakmai kutatások és kiadványok készítését, amellyel tagjaik számára valós információkat közvetíthetnek, de tervbe vette az elnökség az Év Turisztikai Közgazdásza és az Év Közétkeztetője díj kiírását is.