Trendek és kreatív ötletek a Bar Conventen

Szerző: | 2018.09.18 | Hírek, Italsor

Október 8-10. között a berlini Station Berlinben rendezett Bar Convent kiállításon gyakorlatilag minden italtípus képviselteti magát, így a fórumra látogató szakemberek számos témakörben találják meg a számukra fontos információkat.

A kontinens legnagyobb italos szakmai rendezvényének 2013 óta szerves részét képező Brew Bar célja a sörgyártók és a forgalmazók, valamint éttermek közötti kapcsolatteremtés elősegítése. Az új, a helyi és nemzetközi sörgyártók számos szakértőjét felvonultató rendezvény meghívott vendégei többek közt tanácsokat adnak az itallap összeállításához és elmagyarázzák, miért is nem létezhet minőség jó imázs nélkül.

A baristák is számos újdonsággal találkozhatnak, így például kipróbálhatják a Coffetail Spritz-et, a közkedvelt Spritz cold brew-ból készült változatát, új prémium kávélikőröket vagy éppen a cold brew-t a superfoodokkal vegyítő kávé-limonádét. Megtekinthetik működés közben a Nitrobrew-t, amely nitrogénbuborékok segítségével különleges vízesést varázsol a poharakba, kóstolhatják a 16 órán át áztatott organikus kávét, valamint a kávé és tonik kombinációit. A Coffee Convent előadásain pedig barista-bajnokok és ismert szakemberek adnak ötleteket a kávé és a koktélok kombinációihoz, a kávés értékesítés erősítéséhez vagy éppen az új technológiákról mesélnek.

A bartendereknek is külön szekciót szánnak a szervezők, ahol többek között a rendhagyó kombinációkról, az illatok használatáról, a koktélok „haute cuisine”-járól, a rumok új válfajairól, tréningprogramokról hallhatnak.

A rendezvény színpadain pedig egymást követik az előadások, ahol izgalmas újdonságok hangzanak el konyakokról és armagnacokról, sörkoktélokról, ginekről, innovációkról vagy éppen elfelejtett italtípusokról.

További információ: https://www.barconvent.com/