A Radisson Blu Béke Hotelben működő Zsolnay Kávéház legújabb kreációi nyári színkavalkádban és a régi kávéházak ízeivel csatlakoztak a repertoárhoz.
A nívós alapanyagokból készült sütemények akár több hónapos kísérletezés után kapják meg itt véglegesnek tekinthető formájukat Bechmann György cukrásznak köszönhetően.
A cukrászat és a szálloda vezetősége jól tudja, hogy folyamatosan lépést kell tartani a vendégek igényeivel. A kínálatban régóta szerepeltek diabetikus édességek, ezért a Zsolnay Kávéházba látogatók keresni kezdték a lisztmentes, laktózmentes termékeket is, amelyekből immár naponta megújuló választékkal várják a törzsvendégeket.
Az utóbbi években divatba jött azonban a régi édességek újraértelmezése. Bechmann György szerint a tradicionális ételekkel való kísérletezés nem szentségtörés, mivel a hagyományok engednek némi mozgásteret. A fenti gondolat hívta életre az 5 új sütemény koncepcióját is, amelyek a Kávéház exkluzív Ronnefeldt teakínálatával válnak igazán teljessé.
Innováció és nyári hangulat a trendkövetők számára:
Maladipe (cukor és liszt nélkül): könnyű, savanykás fehércsokoládé desszert yuzuval, mangóval és friss egzotikus gyümölcsökkel
Impresszió (az 5 alkotóelemes délutáni desszert) barackos fánk, macaron, gyümölcsmousse és gyümölcszselé ropogós csokoládélapon
Szófia Míra (liszt nélkül): erdei gyümölcsök lágy mascarpone krémmel és gyümölcs meringue-gel
Klasszikus kávéházi pillanatokat idéző formák és ízek, Zsolnay-módra újragondolva, a tradíció szerelmeseinek:
Málnás-étcsokoládé brownie (mini kuglóf), vanília-karamellmártással
Kelt kuglóf egzotikus gyümölcs raguval melegen Zsolnay üveg kupola alatt tálalva.