Udvarházi hangulat Villányban

Szerző: | 2017.08.15 | Céghírek, Hírek

A tavasz végén indult átalakítások végéhez ért a Gere Attila Pincészet, így immár megújult terasszal és kóstolóteremmel várják a vendégeket Villányban.

A felújítással a Crocus Gere Bor Hotel otthonos hangulatát szerették volna megidézni, ezért a feladattal a Varró Zoltán vezette VarroDesignt bízták meg, aki a modern hangulatú boros dizájn helyett egy másik vonalon indult el, a családias és a mediterrán jegyek irányába.

A belső kóstolóhelyiséget felosztották több egységre az intimebb hangulat és az udvarház-jelleg megteremtése érdekében, a többfunkciós térben kialakítottak egy szalont, egy étkezőt, egy borbárt és egy borkönyvtárat. A tér legjellegzetesebb, emblematikus eleme az az egyedileg készített textil, ami a falakon, a függönyökön és a párnákon egyaránt megjelenik, és a birtok első kézi tervrajzából készült. A borkönyvtárban megtaláljuk a pincészet teljes portfólióját, a borok miatt egy légkondicionált helyiségben.

A legnagyobb változást a vadonatúj rendezvényterem, azaz a télikert jelenti, ami egy majdnem 150 m2-es helyiség az udvarház és a park között. Különlegessége, hogy mind az üvegfalak, mind a pavilon teteje teljesen elhúzható, a falakon megjelenő szőlőtőke-dombormű pedig visszafogott utalás a bor eredetére.

A terasz közepén elhelyezett óriási kandalló, mellette a két mészkőből készült „fotellel” különleges atmoszférát teremt, az épület másik oldalán, a főbejáratnál pedig egy hamisítatlan mediterrán átriumot találunk, amelynek közepén, a szökőkút körül üldögélve, a világ zajától védve kóstolhatjuk a szebbnél szebb borokat.