Új arculat a százéves Hadik Kávéházban

Szerző: | 2016.09.13 | Céghírek, Hírek

Utcabállal nyitott szeptember 9-én Karinthy Frigyes egykori törzshelye, a megújult Hadik Budapest XI. kerületében. Az átépítés során az aranyszínű tapéta átadta helyét a téglafalnak, a plüss kárpit huzatokat pedig koptatott bőrre cserélték. A berendezés a legújabb trendekhez igazodik, de a részletekben fölfedezhetők a múlt század nagyjai.

Szeptembertől megújult arculattal és menüvel várja vendégeit a Bartók Béla úti étterem. Az itallapra irodalmi koktélok, az étlapra burgerek, snackek kerültek. A neobarokk tapétát tégláig bontották az átépítés alatt, a Thonet székek között koptatott bőr borítású kanapék és egyszerű, nyersfa asztalok kaptak helyet. A falon régi és új műalkotások, kéziratok láthatók, a legszembetűnőbb mégis Babos Bertalan Zsili kollázsolt képekből készült alkotása, amely egyszerre nosztalgikus és kortárs.

Karinthy, Kosztolányi és Déry Tibor törzshelyén ma is pezsgő irodalmi és kulturális életet terveznek, ezt üzeni a Hadik új szlogenje is: „Veled lesz újra nagy!” A kultikus hely továbbra is irodalmi szalonokkal, slam poetry estekkel, hétfőnként jazzkoncertekkel, hétvégén pedig irodalmi brunch-csal várja közönségét. Napközben pedig megmarad Újbuda népszerű találkozó- és alkotóhelyének.

A tulajdonosok a nyitásra irodalmi koktél-pályázatot hirdettek újságíróknak, melyek közül néhányat hamarosan az itallapról is kiválaszthatnak a vendégek. Az ételek széles választéka Apor Bálint séfnek köszönhető, aki fiatalos lendülettel újította meg a klasszikus étlapot. A kínálatban sörökhöz ajánlott fogások, „kenhetők”, és hamburgerek is szerepelnek, a desszertek között pedig állandó elem lett a Karinthy szelet.