Új fogások az Air France fedélzetén

Szerző: | 2015.05.08 | Hírek, Konyha

Az Air France járatain az à la carte menüsort választó utasok új fogásokat kóstolhatnak, és az alap ellátás mellett a hosszú távú utakon az Economy és a Premium Economy kabinok utasai alternatívaként választhatják a gourmet fogásokat kínáló menüsorokat

Május elseje óta az utasok a gondosan előkészített “Sélection LeNôtre”, “Ocean”,  “Tradition” vagy az “Italia” névre hallgató à la carte menüsorok között válogathatnak a hosszú távú járatokon. Az ajánlat a meleg ételt felszolgáló járatokon elérhető, amelyek a párizsi Charles de Gaulle vagy a párizsi Orly repülőtérről indulnak, kivéve az Ammán, Bengaluru, Damaszkusz, Mumbai, Delhi, Montréal vagy Toronto irányába tartó járatokat.

A kulináris élvezeteket nyújtó menü egy előételt, egy főételt, sajtfogást és egy desszertet foglal magába és évente újul meg.

A “Sélection LeNôtre” fogásait a híres Maison LeNôtre mesterszakácsai álmodták meg az Air France számára. A menüsort egy cukkini, paprika és petrezselyem terrine nyitja, főételként pedig pirított-marinált rák és sistergő fésűkagyló kényezteti az utasokat. Az édesszájúaknak a LeNôtre válogatja össze a Fragola finomságokat.

A “Tradition” menüvel az utasok átélhetik a valódi francia fine dining érzését. Ebben a menüsorban olyan ínyencségeket találunk, mint a libamáj terrine gyömbérkaláccsal, borjúragu, és házi csokoládétorta.

Az “Ocean” menü tengeri fogásokat kínál. A könnyed ízvilágot megjelenítő menü része a pirított rák gyömbérrel, a sóskával kínált lazac és az omlós citromhabcsók tortácska.

Az „Italia” névre keresztelt válogatás színes fogásokat, meleg ízeket és Olaszország napfényét árasztja. A füstölt sonkával és sajttal töltött tészta valamint a cappucino tart eredeti olasz hangulatot csempésznek az utazásba.

A “Tradition”, “Ocean” és az “Italia” menük a Cayenne, Fort de France, Pointe-à-Pitre és a Saint- Denis-ből induló járatokon is kóstolhatók.

Az Air France à la carte menüsorai 12 és 28 euró között elérhetők, vagy 4000 és 8500 Flying Blue mérföldért vásárolhatóak meg az airfrance.com oldalon. A menü foglaláskor, becsekkoláskor vagy a telefonos ügyfélszolgálaton is megrendelhető 24 órával az indulás előtt.