Új időszámítás a Várda Distillery Exclusive Edition pálinkákkal

Szerző: | 2016.06.01 | Hírek, Italsor

A pálinkapiac régi, meghatározó alakja, a Várda-Drink megújulva tér vissza a gasztronómiába. A közel száz éves cég élére új, fiatal vezetés került, amely átstrukturálta a vállalatot és új pályára állította a termékeket.

Olyan prémium minőséggel jelentek meg, amelynek alapja Magyarország egyik legjobb gyümölcsöskertje, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, valamint a legkorszerűbb technológia, amely a gyümölcsök teljes ízét és minden értékét képes koncentrálni és megőrizni a pálinkában. Ennek fényes bizonyítéka volt a La Perle Noire étteremben tartott bemutató, amelynek ételsorát Koncz László séf a megújult Várda-Drink termékcsaládhoz készítette.

varda1A vállalat idén új, 19 exkluzív pálinkát tartalmazó termékcsaláddal jelentkezik a piacon. Az italkülönlegességek egyedülálló csomagolást is kaptak: elegáns, karcsú üvegeket, egyedi címkéket és a parafa dugó rézgyűrűjén „Exclusive Edition” gravírozást. A termékcsaládban megtalálhatók a hagyományos, a zamatos gyümölcságyon, illetve a fahordóban érlelt pálinkák egyaránt. Az italokat saját, vásárosnaményi főzdéjükben készíti Csobolya Attila pálinkafőző mester és Szanyó Gyula pálinkamester szakmérnök, akik a lepárlás és a fahordós érlelés francia nagymestere, Patrick Brisset supervisor értékes szaktudására is támaszkodtak. A termékcsalád célközönsége a nívós éttermek magyar és külföldi vendégei, akik értékelik a pálinkacsalád exkluzivitását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hagyományokra, az ideális mikroklímára és az egyre növekvő fogyasztói igényekre alapozott Várda Distillery Exclusive Edition pálinka termékcsalád titka a kézzel szedett, zamatos hazai gyümölcsök, a kompromisszummentes szakmaiság, a folyamatos minőségellenőrzés, a hagyományos és innovatív technológiák ötvözete.

 

Címkék és hordók

A címkéhez a gyümölcsfa motívumot használták, benne az arany szín dominál. A fahordókban érlelt pálinkák címkéinek színe megegyezik a fahordó típusával. A címkézés manufakturális folyamat, így minden címkén megtalálható a pálinkafőző mester aláírása, a palack száma és – a kiváló borokhoz hasonlóan – az évjárat is. A Várda Distillery Exclusive Edition pálinkáit elegáns, sötét színű palackba töltik. A gyümölcságyon érlelt pálinkák viszont átlátszó palackot kapnak, így jobban kitűnik a párlat aranysárga színe és a palackba zárt aszalt gyümölcs.

 

A termékcsalád:

  • varda3Special Varietal – fajtaazonos gyümölcsből készült: Besztercei szilva-, Penyigei szilva-, Conference körte-, Bosc Kobak körte- és fürtös meggypálinkák;
  • Master Specialty – különleges gyümölcsökből készült: bodza-, birs-, berkenye-, muskotályos szőlőpálinkák;
  • Barrel Reserva – fahordóban érlelt: cseresznye cseresznyefa hordóban, szilva eperfa hordóban, szatmári szilva tölgyfa hordóban, kajszi eperfa hordóban, kajszi tölgyfa hordóban, 5 éves szatmári szilva tölgyfa hordóban érlelt pálinkák;
  • Grand Vintage – évjáratonként szelektált különlegességek: 2014-es Szatmári szilva- és 2015-ös Szatmári szilvapálinka;
  • Extra Delicious – gyümölcságyon pihentetve készült pálinkák: ágyas szilva- és ágyas barackpálinka