Új ízek a Zsolnay Kávéházban

Szerző: | 2017.01.08 | Hírek, Konyha

Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza minden évben hoz újdonságot desszertsorába. A tradíció és megújulás továbbra is alapköve a cukrászati koncepciónak, az idei kulcsszavak a felelősség és a szenvedély.

A trendeket követő, ám a tradíciókat is megtartó Bechmann György cukrászmester folyamatosan gyűjti az inspirációkat, a szálloda és a Zsolnay Kávéház búzaliszt- és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül készült cukrászati termékei Budapest legjobbjai között szerepelnek. Az idei évre három újdonsággal lepte meg a vendégeket.

A Cassiopeia kifinomult, elegánsan légies sütemény: egy bodzás tejszínkrémbe burkolt, pisztáciás, málnás tölteléket rejtő, gesztenyeliszt és gyömbérőrlemény keverékéből készült ropogós és omlós tésztaalapon nyugvó különlegesség. Hozzáadott cukor nélkül készült és búzalisztmentes sütemény.

A Béke szelet régi legendája a Zsolnay Kávéház kínálatának. Bechmann György megőrizte a fő alapanyagokat, de kifordította a süteményt, így született meg a Béke desszert. A régi sütemény alapja a fahéjas piskóta, a marcipán, a csokoládés krém és a csokis bevonat. Az új édesség kekszes-morzsás tésztaalapon nyugvó, tejcsokoládé hengerrel borított diós piskóta, amely alatt étcsokis marcipánkrém lapul kirobbanóan roppanós pralinéval, amit manduladarabokkal megszórt étcsokoládés glasszázs teszi csillogóvá.

A harmadik régi-új sütemény a klasszikus Lúdláb torta. A Zsolnay-Lúdláb a hagyományos beágyazott alapanyagok helyett, jó minőségű mandulaliszttel elkevert piskótát, étcsokoládét, és rum helyett Panyolai cseresznyepálinkát tartalmaz. Ropogós tésztaréteg, mandulaliszttel és csokoládéval készült piskóta, majd a kéttextúrájú gyümölcsbetét – kardamomos meggykrém és meggypüré – teszi teljessé, ráadásul laktózmentes változatban.