Új SelfCookingCenter a Rationaltól

Szerző: | 2016.10.06 | Céghírek, Hírek

Applikáción keresztül kommunikál a szakáccsal, energiatakarékos, LED-világítással felszerelt, és az étel méreteit beszkennelve maga határozza meg a főzési, sütési időt a Rational új konyhatechnológiai gépe, ami kicsi, ámde okos és praktikus.

A SelfCookingCenter XS elődjénél 50 százalékkal gyorsabb, 10 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, és méretéhez viszonyítva ebben a kategóriában a piacon a legkiválóbb a főzési teljesítménye és a hatékonysága. Az iCooking Controll intelligens technológia lehetővé teszi, hogy csak azt állítsuk be, milyen típusú élelmiszer kerül a gépbe, az beszkenneli az adott alapanyag, hús, hal, zöldségek méreteit, és magától kitalálja, meddig süti, főzi. A háromrétegű ajtó teljesen biztonságos, egyáltalán nem melegszik át a főzés során. A LED-világítás 15-ször hosszabb élettartamot garantál, és ahogy a Rational minden gépe, ez is rendelkezik az EnergyStar minősítéssel. Szintén nagyon praktikus és már-már futurisztikus funkció, hogy a konyhagép egy applikáción keresztül kommunikálni tud a szakáccsal, aki akár távolról is bekapcsolhatja, leállíthatja, beprogramozhatja.

 

Profi osztály a kis méretben

A SelfCookingCenter XS készülékkel a Rational a sorozatot olyan 2/3 GN méretű készülékkel bővítette, amely 0,2 m3-nyi helyen elfér. A SelfCookingCenter-család  legkisebb készüléke semmiben nem marad el a nagyobb készülékek mögött felszereltség és teljesítmény tekintetében. A SelfCookingCenter XS készüléket is felszerelték a Rational friss gőzt előállító gőzgenerátorral, és rendelkezik olyan ismert segítségekkel, mint az iCookingControl, az intelligens főzés közbeni támogatás vagy az iLevelControl, ami segítséget nyújt az optimális vegyes betöltéshez, a HiDensitiyControl alkalmazással, a legjobb ételminőség biztosításával a maximális teljesítmény és a sütőtér feltételeinek precíz szabályozása segítségével, valamint az Efficient CareControl, az automatikus tisztítási és vízkőmentesítési programmal.

Ennek köszönhetően a SelfCookingCenter XS helyhez kötött berendezésként az á la carte étkeztetésben, szupermarketekben, benzinkutakon vagy húsüzemekben, valamint első vagy kiegészítő készülékként történő használatra a legalkalmasabb. Mindegy, hogy beszerelési megoldásról, falra szerelt változatról vagy helyhez kötött berendezésről van szó – az új SelfCookingCenter XS mindenek előtt talál magának egy alkalmas helyet, majd kíméletesen és tökéletes minőségben végzi el az összes élelmiszer grillezését, párolását, sütését, csőben sütését.

Opcionálisan rendelkezésre áll egy nagy teljesítményű formatervezett elszívóernyő, az arculathoz és az alkalmazási súlypontokhoz igazodva, amely a látványkonyhákban is kiválóan alkalmazható, és a lehető legjobban illeszkedik a installációhoz. A megfelelő 2/3-os méretű konyhai tartozékok átfogó kínálata optimális módon segíti a legkülönfélébb ételek elkészítését. Ezek közé tartozik a grill- és pizzalemez, a keresztmintás és csíkos grillrács a zöldségek, steakek vagy hal grillezéséhez, a hús- és tésztasütő lemezek zsemléhez, süteményhez, frissensültekhez és panírozott ételekhez, valamint a Multibaker, mely ideális tükörtojáshoz, omlettekhez, rösztihez és tortillákhoz.

Első pillantásra minden készüléknél azonnal feltűnik a kezelőlap innovatív megjelenése és az energetikailag továbbfejlesztett háromrétegű üvegezésű ajtó beépített LED-világítással. A háromrétegű üvegezés a legmodernebb hővisszaverő bevonattal jelentősen csökkenti az ajtón keresztül az energiaveszteséget, és a teljes energiafogyasztás akár 10%-kal  kevesebb lehet még az előző modellekhez képest is. A tisztításhoz egész egyszerűen nyithatók és zárhatók az üveglapok, az ajtóba épített LED-világítás a sütőtér világításával együtt lehetővé teszi az ételek kiváló és nagyfelületű megvilágítását. A konyhai személyzet így egészen a hátsó sarokig láthatja a csirke, a hússzeletek vagy a zsemlék barnítási fokozatát, és ez a látványkonyhákban is nagyon vonzó és az értékesítést segítő tényező.

A kezdőképernyő remekül  igazodik ehhez, és egy gyorsabb CPU használatának köszönhetően most még kényelmesebben kezelhetők az új SelfCookingCenter készülékek. Új a szintek megvilágítása is, amely az iLevelControl-üzemmódban villogó LED-lámpák segítségével jelzi, hogy melyik szintet mikor kell megtölteni vagy kiszedni.

Ráadásul a Rational-vevők az új generációjú készülékek esetén számos további fejlesztésnek is örülhetnek. Ehhez tartozik többek között a sütőtér újszerű, továbbfejlesztett tömítése, amely 300 °C-on történő folyamatos üzemelés során is több mint 2-szer hosszabb élettartamot ígér.

.