Új színek és ízek a 25 éves Arany Kaviárban

Szerző: | 2015.09.11 | Céghírek, Hírek

Állandó változás és megújulás jellemzi a budai Vár aljában fekvő éttermet, amelynek alapkoncepciója azonban 1990 óta nem változott: kifinomult ételek és élményszerű vendéglátás.

ak1Molnár Attila és Nyíri Szása „birodalma” nemrégiben újabb bővítésen esett át: az étteremhez csatolták öt éve megnyitott kertjüket, amelyet harmonika ajtókkal tudnak szükség esetén leválasztani vagy éppen összenyitni. Ezáltal bővültek és megújultak a belső terek és a konyha is, ahova új eszközök is bekerültek. És nyár elején a személyzetben is történt változás: Kanász László kapott bizalmat a tulajdonosoktól, hogy „jobbat, szebbet, finomabbat” mutasson. A fiatal séf azóta a gyakorlatban is bizonyított, Szása ma már csak kóstolja az ételeket, beleszólnia nem kell a főzési folyamatokba. Szervizoldalról pedig Barta Judit éttermi menedzser sokéves londoni tapasztalatokkal felvértezve vezeti a lelkes, fiatalokból álló csapatot.

Az étterem ikonikus ételei – a borscs, a pelmenyi, a Sztroganoff-bélszín, a szirnyiki – még mindig megtalálhatóak, de az évek során korszerűbbé váltak. És a kisbajcsi halgazdasággal kötött együttműködésüknek köszönhetően ma már nem csak saját kaviárt, hanem számos édesvízi halfajtát – kecsegét, süllőt, harcsát – is folyamatosan az étlapon tarthatnak, kiváló minőségben. Ennek köszönhetően a halas kínálatuk forgalma megelőzi a húsételek fogyasztását.

Az Arany Kaviár többféle menüt is kínál, a hétköznap déli 3900 forintos, háromfogásos bisztrómenütől az ünnepi vacsorákon át a kaviárok számos variációjáig.

A születésnapi ebédre meghívott újságírók ízelítőt kaphattak Kanász László különleges fogásaiból. A Szent Jakab kagyló feketezellerrel és paradicsommal kiváló összhangot hoz, a süllő tökpürével, zsenge kukoricával és gránátalmával nem csak látványában lenyűgöző. A verbena fagylalttal tálalt sárgadinnye-desszert pedig a textúrák játékát kínálja, kiváló macaronnal tálalva.