Új tag a Juniborban

Szerző: | 2016.12.07 | Hírek

A decemberi éves közgyűlésen a Junibor / Fiatal Borászok Egyesülete ismét új tagot választott: a nyári Zöldszüreten bemutatkozott fiatal borászok közül idén a mátrai Babiczki László került be.

Az eredménynek másodlagos üzenete is van: Lacival egy új borvidék is bekerült az egyesületbe, ahol a tapasztalatcsere és az együttgondolkodás az egyik legfontosabb összetartó erő.

„A Junibor egy közösség, ezért olyan taggal, vagy tagokkal bővülünk minden évben, akik részt vesznek a közös programokban, aktívak, építik a közösséget. Laci 8 éve követi a Junibor munkáját, több eseményünkön ott volt, ismeri a tagokat, nem csoda, hogy bizalmat szavaztunk neki. Lelkes és folyamatosan fejlődő borász, és talán nem is tudja, de tavaly is már dobogós helyen volt a szavazásnál” – mondta Hernyák Tamás, a Junibor elnöke.

„A Junibor első mátrai borászaként nagy megtiszteltetés és szakmai elismerés ez számomra, és remélem a Mátra számára is! Harmincas éveim elején járva olyasmi ez most nekem, mint amikor valaki „életmű-díjként” átveszi az Év Bortermelője kitüntetést. A Mátrai borvidékre születve és itt felcseperedve, folyamatosan a szőlő és a bor ingerében élve úgy érzem, jó helyen vagyok az életben. A nagyszülői szőlőültetvényeket megörökölve már a középiskolai tanulmányaim alatt is szőlész- borászkodtam, persze csak úgy, ahogyan akkortájt én jónak hittem. Szüleim- és keresztszüleim támogatásával kezdtem el bort készíteni. Itt születtem, itt élek a Mátrában, imádok itt élni, nekem így teljes az élet!” – mondta a hírre reagálva Babiczki László.