Új tagok, versenyek és szakkönyv a Schnittánál

Szerző: | 2015.12.14 | Események, Hírek

Noszlopon, a Lucullus Fogadóban tartott tanácskozásán a Schnitta Sámuel Egyesülethez új tagok is csatlakoztak: Bobák József (Jászberény), Gaál Zoltán (Szolnok), Hartmann Ferenc (Veszprém), Mayer Zsanett (Veszprém), Németh Krisztina (Veszprém), ifj. Pinczés Károly (Hajdúszoboszló), Papp Tamás (Veszprém), Soltész Béla (Kazincbarcika), Szabó Péter (Noszlop).

Bejelentették, hogy megalakult a Külkapcsolati és Szakképzési Bizottság, Mayer Gyula elnökletével, amelynek célja a kapcsolattartás a külföldi szakiskolákkal, szakmai továbbképzés és közös versenyek megrendezése.

Az egyesület tagjai sorszámozott plasztik kártyát kaptak, amely 4 fő részére 50% kedvezményre jogosít az egyesületi tagok tulajdonában lévő vendéglátó üzletekben. Szó volt továbbá a hagyományos Pincér Bálról, amit jövőre február 28-án, Debrecenben rendeznek meg.

***

A Schnitta Sámuel Egyesület szakmai támogatásával rendezték meg december 5-én Kisújszálláson a IV. Illéssy Gasztro Baptista Kupa versenyt, ahol a pincér zsűri elnöke Gaál Zoltán, tagjai Csordás János és Horváth Ferenc voltak. A versenyen 12 csapat mérte össze tudását a szakács, cukrász és pincér szakmában.
Ugyanitt mutatta be az „Új Schnitta 2015” szakkönyvet a nagyközönségnek Vantal Gábor, valamint Török István, a Schnitta elnöke.