Október elsejétől Francois Adamski gourmet menüsorát kóstolhatják az Air France Business osztályának utasai. Már a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló hosszú távú járatok mellett számos közép távú járat fedélzetén is elérhetőek a francia ételek.
Mostantól fél éven át a francia légitársaság business osztályának utasai a sztárséf, Francois Adamski ételkreációit kóstolhatják. Az Észak-Franciaországból származó Michelin-csillagos szakács a hagyományos francia gasztronómiát követi, és bár ételei első látásra egyszerűnek tűnhetnek, az ő konyhájában a részleteken van a hangsúly.
Az Air France küldetésének érzi a francia gasztronómia megismertetését a világgal, ennek érdekében pedig 2011 óta rendszeresen neves francia séfeket kér fel egy-egy menüsor kidolgozására. A hosszú távú járatok Business osztályának utasai eddig többek között Joël Robuchon, Guy Martin, Michel Roth és Thibaut Ruggeri által készített különlegességeket fogyaszthattak. Az új kooperációnak köszönhetően hat új ínyencség kerül a fedélzeti menübe:
- Grillezett lazac krémes citromszószban, zöldségkörettel
- Sült csirke filé répával és zellerrel, kömény supreme öntettel
- Csirke tajine zöldséges búzadarával, citromzselével
- Sült kacsa édesburgonya pürével lime mártással
- Mogyoró krusztában sült tőkehal, pikáns szósszal, zellerrel és gesztenyével
- Borjú csülök trüffel krémmel és burgonyapürével
Az ínyenc falatok frissességéért a sztárséf mellett a Servair kulináris stúdió felel. A fedélzeten felszolgált ételeket a Servair szakácsai a légi étkeztetés szabályait figyelembe véve állítják össze, hogy az ételek könnyűek, frissek, és kellemes ízűek legyenek.