Oliver Rowe két vacsoraestet tart Budapesten, vegán menüvel is készül!

Miután 6 hetet töltött el egy toszkán étterem konyhájában, az angol Oliver Rowe a mediterrán konyha szerelmese lett.  A díjnyertes londoni Moro étteremben folytatta a tapasztalatszerzést, majd főszakács lett a Hammersmith-i Maquis étteremben. Egy rövid párizsi kitérő után Londonban megnyitotta a Konstam és a Konstam at The Prince Albert éttermeket.  Olyannyira szenvedélye a szezonalitásnak megfelelő főzés, helyi termékekkel megvalósítva, hogy a BBC2 “The Urban Chef” címmel sorozatot is forgatott Oliverrel, aki helyi termelőket keresett fel, hogy magas minőségű, szezonális alapanyagot találjon az étterme számára.

Azóta számos étteremben dolgozott az Egyesült Királyságban és külföldön egyaránt, ezek közül kiemelt helyen szerepel a kaliforniai Chez Panisse Berkeley.

Food for All Seasons című szakácskönyvében receptjein keresztül megismerhetjük Oliver élettörténetét: a szezonális ételek iránt elkötelezett szakács és éttermes világlátását és legkedvesebb ételeit.

Oliver Rowe food stylistként is ismert, munkái többek között a The Guardian és a The Sunday Timesban is megjelentek.

A vacsora időpontja: 2019. május 15-16.

Helyszíne: Károlyi Étterem

Menü és asztalfoglalás itt: https://tixa.hu/globalistakonyha_oliverrowe2019

A szervezőkről pedig itt olvashatunk bővebben: www.globalistakonyha.com