Újdonság a hazai piacon: alkoholmentes párlat

Szerző: | 2019.09.04 | Hírek

Újdonság a hazai piacon: Fluére alkoholmentes párlat a Coca-Cola HBC Magyarország kínálatában.

Az ellentmondásosnak hangzó, és Európában is újdonságnak számító Fluère az egyre népszerűbb alkoholmentes italok, a mocktailokfontos alapanyaga lehet a jövőben. A gőz-desztillációs gyártási folyamatnak köszönhetően az új italt intenzív növényi esszenciák és illatok, valamint hosszú lecsengés jellemzi. A Fluére az alkoholos italok élményét nyújtja, az alkoholmentes italok biztonságával.

„Az alacsony alkoholtartalmú és alkoholmentes italok iránti kereslet megnövekedésével egy új, prémium kategóriát megalkotva lépünk a piacra a Fluére-rel, hogy elsők legyünk azok közt, akik nem csupán követni, hanem diktálni is akarják a trendet. A Fluére és az általa létrehozott új kategória felpezsdíti és kísérletezésre bátorítja a bartendereket és forradalmasítani fogja a mocktailokat. Augusztus végétől az alkoholos koktélok ízvilágához hasonló italokat élvezhetnek azok is, akik valamilyen okból nem fogyasztanak alkoholt”– mondta Vajda Márton a Coca-Cola HBC Magyarország alkoholos portfóliójának vezetője, a koktélok világát újrarajzoló termék hazai bevezetése kapcsán.

Az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes (low– & no-alcohol) trend világszerte emelkedőben van, amely a fogyasztók egyre egészségtudatosabb magatartásával függ össze. Ezért a mocktailok – az alkoholmentes koktélok – is egyre népszerűbbek a bárokban. A trendeket követve, az elmúlt években egymás után jelentek meg a piacon az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes italok, ám a Coca-Cola HBC Magyarország ezúttal egy olyan új kategóriával állt elő, amely eddig teljesen ismeretlen volt: az alkoholmentes párlattal.

Az új kategória bevezetését egy rendkívül összetett, nagy szakértelmet igénylő, innovatív gyártási eljárás teszi lehetővé, ami leginkább a parfümök lepárlásához hasonlít. A Fluére összetevőit – boróka, levendula, koriander és citrusok – egy réz üstben külön-külön desztillálják, az illóolajokat késztermékké alakítják, majd a házasítás technikájával kiegyensúlyozva az egyes ízjegyeket megalkotják a tökéletes, végleges egyensúlyt. Ez a különleges folyamat garantálja az ital sajátos jellegét és magas minőségét. A desztillálás során nem képződik alkohol, de az italban a természetes módon jelenlévő illóolajok létrehozzák azt az emlékezetes ízt, amely leginkább a ginre hasonlít. Ennek megfelelően, Fluére-t long drinkek összetevőjeként, tipikusan tonikkal keverve érdemes inni, de keserű és édes koktéloknak egyaránt tökéletes hozzávalója lehet a fűszeres ital.

A Fluére augusztus végétől lett érhető el a magyarországi bárokban, hotelekben és éttermekben.