Újra bezárt, hogy ismét megnyíljon – megkezdődött az Onyx átépítése

Szerző: | 2024.01.19 | Hírek

Elment az Utolsó járat – ahogy az Onyx Műhely január 7-én megtartott búcsúrendezvényét nevezték, lezárva a Metamorfózisnak nevezett, hároméves átalakulási folyamatot –, majd már másnap kezdetét vette az újabb átalakulás.

Megkezdődött a belső terek átépítése, újradizájnolása, hogy az Onyx étterem újra megnyissa kapuit – mégpedig a műhely mellett, a korábbi étterem helyén. Ideiglenes bezárásról, valójában visszatérésről van tehát szó, amire valamikor tavasszal kerülhet sor. Az időpont egyelőre ismeretlen, egy dolog azonban biztos: végéhez ért az az alkotói időszak, amelynek során létrejött az étterem új koncepciója, mégpedig olyan, amely méltó a korábbi, két Michelin-csillagos korszakhoz.

A folyamaton elkötelezett szakembergárda dolgozott, valamennyien arra törekedtek, hogy újradefiniálják a fine dining mikéntjét az ételek, az étteremben használt eszközök és az élmény fejlesztésével, a gasztronómia, a fenntarthatóság, a tudomány és a művészet sajátos összefonódásával.

Mint emlékezetes, az Onyx étterem átalakulása, Metamorfózisa 2020 novemberében, az Utolsó vacsora megrendezésével és az étterembelső közös lebontásával vette kezdetét. Ezt követte az Onyx Műhely létrejötte, az új korszak megalapozása ún. konceptuális vacsorákkal, különböző menüsorok aprólékos kidolgozásával.

Az átmeneti időszak 2022-ben kiemelkedő szakmai elismerést hozott: az Onyx Műhely elnyerte a Michelin Guide Zöld csillagját, igazolva az alkalmazott fenntarthatósági stratégia helyességét. A kreatív elképzeléseket életre keltő folyamatot 2023-ban a Metropolisz menü létrejötte és a bevezetőben említett Utolsó járat elindulása zárta le.

Mindezzel párhuzamosan véget ért a belsőépítészeti tervezés is, amelynek során az URBA Stúdió öt koncepciót dolgozott ki. A következő hetekben az új enteriőrök egyike valósul meg – azt azonban egyelőre nem árulták el, hogy melyik. Az elmúlt három év közös gondolkodását és törekvéseit tükröző ötféle irányzat és dizájn az alábbi látványterveken látható.

____________________________________
Szerző: Csémi Klára
Forrás: turizmus.com
Látványtervek: URBA Stúdió – Lengyel Márton & Rakusz Liza Natasa