Újraválasztották a VSZOE elnökségét 

Szerző: | 2017.11.20 | Események, Hírek

November 11-én került sor a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesületének (VSZOE) tisztújító közgyűlésére, mivel az alapító elnökség első három éves mandátuma lejárt.

A budapesti Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző iskolában tartott eseményen az ország minden részéről érkező, a vendéglátóipari oktatás teljes palettáját felvonultató szakoktató kollégák ellenszavazat nélkül, egyöntetűen választották újra a jelenlegi elnökséget.  Az elnökség ezután – az alapszabály értelmében – tagjai közül megválasztotta az elnököt.

A régi-új elnökség tehát ismét a következő tagokból áll: Erdélyiné Kiss Rita alelnök, a Dobos C. József iskola, gyakorlati oktatásvezetője, Zsolnay Gábor elnök, Venesz-díjas mesterszakács, nyugdíjas szaktanár, a Budapesti Gazdasági Egyetem oktatója, illetve Tóth Gábor alelnök, a Budapesti Gazdasági Egyetem Vendéglátás Intézeti Tanszékének oktatója. Az elnökség a mandátumot immár öt évre kapta meg.

A közgyűlés a tisztújító választáson kívül tartalmas szakmai programot kínált tagjai számára. Előadást tartottak az Abu Dhabiban megrendezett WorldSkills verseny cukrász és pincér versenyzői, felkészítő szakértőikkel együtt. A cukrászok részéről Varga Dóra versenyző, és felkészítője Lusztigh Mária, míg a pincér szakmában Svajda Viktória Bernadett versenyző, és felkészítői, Kozma Kálmán a Gundel Ház igazgatója és Tóth Gábor meséltek élményrikről.

Ezt követően meghívott vendégként Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke beszélt a nyúlhús helyéről az itthoni gasztronómiában, a nyúltenyésztők helyzetéről, illetve a nyúlhúst a hazai piacon népszerűsítő kampányuk lépéseiről.

A következő vendég Istvándy Gergely badacsonyi borász volt, aki a balatoni borok helyzetéről tartott összefoglalójában külön kiemelte a badacsonyi térséget, beszélt a „BalatonBor” brandről, és azokról a marketing stratégiákról, amelyekkel a Balaton környéki borászok egymással összefogva népszerűsítik a térség borait.

A Közgyűlés zárásaként Zsolnay Gábor elnök röviden összefoglalta az elmúlt három évben elért eredményeket, számot adott az egyesület gazdálkodásáról, jelenlegi helyzetéről. Zárszavában megköszönte a tagság bizalmát, és ígéretet tett arra, hogy újult erővel folytatják a megkezdett munkát, elkövetve mindent annak érdekében, hogy az alapításkor meghirdetett értékek mentén érvényesíteni tudják a szakma, a tagság és a diákság érdekeit.