Ízes Magyarország: Országos Vadpörkölt és Borfesztivál

Szerző: | 2019.09.05 | Hírek

Zalai teríték: vadászati hagyományok, vadételek, újborok és koncertek Zalaegerszeg belvárosban. Országos Vadpörkölt és Borfesztivál: 2019. szeptember 6–8.

Látott már vadászlest városközpontban? Fotózkodott már őzzel főtéren? Kóstolta már a vörösboros szarvaspörköltet dödöllével? Ha csak egy kérdésre is nem a válasz, akkor szeptember elején Zalaegerszeg belvárosában a helye, ahol megismerheti Zala megye vadászathoz kötődő hagyományait és gasztronómiáját.

A belvárost három napra birtokukba veszik a vadételek kínálói, az újborok kóstoltatói, és persze fergeteges koncertekből sem lesz hiány. Ám a fesztivál nemcsak a vadételekről, hanem a zalai táj többi kincséről, a gombáról, mézről, erdei gyümölcsökről, aszalványokról és természetesen a zalai pálinkákról és borokról is szól.

A látogatók olyan különleges programok között válogathatnak, mint a jótékonysági vadételfőzés, vadászati konferencia, vadászkutya-felvonulás, trófeakiállítás, erdei alapanyagokból készült menük kóstolása és vadászles a belvárosban. A rendezvény jelmondata: „Gyere zöldbe!” – amivel azt kérik a szervezők, hogy aki csak teheti, vadász módra, zöld és barna öltözékben érkezzen a fesztiválra.

Infó: zalaegerszegturizmus.hu

A fesztivál fő témája az utánozhatatlan zalai erdő, a vadak és a göcseji táj.

Élje át!

  • Repülje körül Zalaegerszeget hőlégballonnal, és csodálja meg a dimbes-dombos zalai tájat!
  • Próbálja ki az AquaCity Vízicsúszda és Élménypark óriáscsúszdáit! Ringatózzon az ország legnagyobb hullámmedencéjében, száguldjon le az őrült folyón vagy tegye próbára bátorságát az ugrómedencében!
  • Liftezzen föl a 95 méter magas bazitai tévétoronyba! A fenti körpanorámás kávézó teraszáról tiszta időben akár az Alpok vonulatáig is elláthat.

3 hely, amit látni kell

Földön járó toronyóra: A zalaegerszegi színház előtt álló 200 éves óraszerkezet a világon egyedülálló módon, működés közben látható, egy nagy üvegkalitkában. A súlyok és ellensúlyok egy mély aknában ereszkednek a föld alá.

Göcseji Falumúzeum: Az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma a Zala folyó holtága és egy régi vízimalom körül kapott helyet. A gyűjtemény 22 zalai településről származik.

Egervári várkastély: Közép-Európa egyik legjelentősebb reneszánsz műemlékében okostelefonos vezetéssel fedezhetjük fel a hajdani reneszánsz várkastélyok mindennapi életét.

A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

https://www.szerencsejatek.hu