Válság a vendéglátásban – az első reakciók

Szerző: | 2020.03.18 | Hírek

A számtalan bezárás mellett több vendéglátóhelyen megjelentek a gyors mentőötletek. Ezekből mutatunk néhány – reményeink szerint sikeres – példát.

Két nappal ezelőtt, március 16-án Rosenstein Tibor és Róbert meghirdette az étterem Facebook oldalán az elviteles ajánlat létrejöttét. A vendégek napi ajánlatból és fix menüből is választhatnak, az ételeket kiszállítását az étterem maga oldja meg.

Felhívtuk Rosenstein Robit, hogy megkérdezzük az elmúlt két nap tapasztalatairól. A mindig optimista séf elmondta, hogy bár viszonyítási alapja nincsen, hiszen ilyen helyzet még nem volt, de szerinte minden krízishelyzetben gondolkodni és cselekedni kell, sőt, az is elárulta, hogy már új ötlet is van a fejében. Az elmúlt két nap alapján úgy néz ki, vannak rendeléseik, nyilván nem azokat a számokat hozzák, mintha nyitva lenne az étterem, de a csapat ott van és dolgozik.

A Stand25 Bisztróban mától elérhető az elviteles menü. Széll Tamásék az étlapon szereplő legnépszerűbb ételeiket kínálják elviteles verzióban. A tőlük megszokott módon nem teljesen készételeket visznek házhoz, a finishelést a legkiválóbb minőség és a tökéletes biztonság érdekében – természetesen a szükséges instrukciókkal ellátva – a vendégekre bízzák.

A KIOSK-ban az ebédmenüt és az étlap klasszikusait lehet házhoz rendelni, egyelőre csak azoknak, akik közel laknak az ötödik kerületi egységhez. A szállítást az étterem maga oldja meg. A KIOSK #MOSTfogjunkossze néven kampányt is indított, amelyet így foglaltak össze:

Eljött az ideje egy történelmi összefogásnak Magyarországon.
A jelenlegi járványügyi helyzetben sokan kerülünk nehéz helyzetbe, rohamosan fog megnőni bizonyos szektorokban – főleg a miénkben – a munkanélküliség, de másik oldalon – például a kiszállításban, raktározásban, stb. – biztosan szükség lesz több erőforrásra. Mi is szeretnénk segíteni és hasznosítani a rengeteg felszabadul kapacitásunkat, ezért ha bárkinek tudunk a – akár tömeges – melegételellátásban hasznára válni, adjatok nekünk munkát és lehetőséget, hogy dolgozóinknak fizetésére bevételt generálhassunk. Kérünk tehát mindenkit, hogy kössük össze a szálakat, jelentkezzen mindenki a #MOSTfogjunkossze hashtag használatával, akinek munkára, vagy melegételre van szüksége, vagy – és ők most a legfontosabbak – munkát tudnak felajánlani, jelezze azt a social media felületein!