Változás időszaka a vendéglátóiparban – Hogyan látja a RATIONAL?

Szerző: | 2022.12.12 | Hírek

A világ számos más iparágához hasonlóan, különösen a vendéglátás szegmensében megy végbe változás. A változó fogyasztói magatartás, a rugalmas munkaidőmodellek miatt eltérő feltételek és az alacsony tervezési biztonság jelentik a fő kihívásokat. A vendégek a csúcsidőszakokban nagyobb választékot várnak el az ételek tekintetében, magasak az igényeik, és csak egy utcányira van egy szupermarket vagy menüt kínáló étterem. Ezzel párhuzamosan emelkednek az energiaárak, egyre nehezebb az alapanyag-tervezés, és feszültséget okoz a munkaerőhiány. Papíron és elméletben számtalan megoldás létezik, amelyek elsőre érthetőnek és logikusnak is tűnnek. A gyakorlati megvalósítás viszont gyakran bonyolultnak és nehéznek bizonyul. A Rational iVario bemutatja, hogyan lehet ezt másként megtenni.

A kereskedelmi konyhákba történő befektetéseknek ma világos célt kell követniük, és hatékony, költséghatékony és fenntartható alternatívát kell képezniük a status quóhoz. A kísérletezés ideje lejárt, és a hangsúly most a költséghatékonyságon van, jobban, mint valaha. Ez többek között hely-, munkaidő-, nyersanyag-, áram- és vízmegtakarítást jelent. És persze pénzt. Ehhez olyan innovatív készülékekre van szükség, amelyek modern technológiával megfelelnek a mai kor kihívásainak, csökkentik a munkaterhelést, mindenki számára könnyen kezelhetők, és számos konyhai technológia minél több funkcióját ötvözik.

A jövő már ma elkezdődik

A sütésnek, főzésnek, blansírozásnak, olajban történő sütésnek és nyomás alatti főzésnek tökéletesen működnie kell, néha akár egy éjszakán át is. Ez sok olyan feladat, amely általában sok felszerelést és ezért sok energiát igényel. A vendéglátóipar főzési folyamatai adják tehát az energiafogyasztás legnagyobb hányadát. Végül is a hagyományos billenő serpenyőket és fritőzöket nehéz kezelni, ami a költséghatékonyságot illeti. A hosszú felfűtési idők, a pontatlan hőmérséklet-szabályozás, a magas energiafogyasztás és az intenzív tisztítási folyamat megnehezíti a kereskedelmi konyhában végzett munkát. A Rational iVario megmutatja, hogy másképp is meg lehet csinálni. Számos hagyományos konyhai készüléket egyesít egyben, ezért helyettesíti őket. Az eredmény egy olyan főzőrendszer, amellyel a hagyományos főzési technológiához képest akár 4-szer gyorsabban és akár 40 százalékkal kevesebb energiával főzhet és süthet anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnie az élelmiszer minőségét illetően, és akár több teljesítményre is számíthat rövidebb idő alatt, alacsonyabb energiafogyasztás mellett. Az iVario olyan, mint egy dönthető serpenyő, amelyet következetesen továbbfejlesztettek, így helyettesítve a billenő serpenyőt, fritőzt és kuktát.

Takarítson meg munkaidőt és energiát!

A dönthető serpenyő, a forraló és fritőz napi 600 étkezésnél teljes mértékben üzemel. Ketyeg az óra, és hatékony termelékenységre van szükség egy sikeres étteremhez. Hagyományos konyhatechnológia mellett a villanyóra állása is feljebb megy, ami az emelkedő energiaárak mellett nem opció. Az iVario Pro L és XL modellek ezzel szemben akár 40 százalékkal kevesebb energiafogyasztást igényelnek négyszer nagyobb termelékenység mellett. Ennek oka a modern iVarioBoost fűtési technológia, amely precíz hőmérséklet-szabályozást biztosít. Az iVarioBoostnak köszönhetően a serpenyő gyorsan felmelegszik, a serpenyőben lévő érzékelők pedig felismerik a megfelelő hőmérséklet elérését, és ennek megfelelően csökkentik az energiabevitelt. Ez nemcsak energiát takarít meg, hanem azt is biztosítja, hogy semmi se forrjon túl és ne ragadjon le. A gyors felfűtés, a precíz vezérlés és a tiszta munkakörnyezet még egy plusz adottság: Ön munkaidőt takarít meg, amelyet a hagyományos konyhatechnikával a várakozásra és a takarításra pazarol.

Az iVarióval időt, pénzt, energiát takaríthat meg | Fotó: Rational

Garantált minőség. Az automatikus felügyeletnek köszönhetően

A közétkeztetési vendéglátás gyártási folyamataiban nem szabad hibázni. Ennek az az oka, hogy a vevői igények magasak, és előfordulhat, hogy a versenytárs csak egy utcányira van. A szabványos élelmiszer-minőségnek – beleértve a választék meglétét – meg kell felelnie a vásárlók elvárásainak. Ennek fontos része a gyártási folyamat folyamatos nyomon követése a hibák és a negatív értékelések elkerülése érdekében. Minden intézkedést meg kell tenni a szabványos élelmiszer-minőség biztosítása érdekében. Itt kínálja a megoldást az intelligens főzőrendszer a szakképzettség hiányában: az iVario felügyeli az ételkészítést, és így példátlan mértékben támogatja a gyártási folyamatot.

Tehát ahelyett, hogy egyszerűen elfogadná a változást a közétkeztetésben, menjen előre, és aktívan alakítsa át azt más megközelítéssel. Például a modern konyhai technológia alkalmazásával, amely a munkát átvállalja, időt és pénzt takarít meg, valamint kiváló minőséget garantál.

Főzőbemutatóinkra Budapesten az alábbi linken lehet jelentkezni:
https://www.rational-online.com/en_xx/see-for-yourself/rational-live/hu/

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont
1152 BUDAPEST
Szentmihályi út 167–169.
AsiaCenter, Nyugati szárny 2.emelet
Tel.:+36 30 200 8212

E-mail: info-hungary@rational-online.com
Web: https://www.rational-online.com

Facebook http://facebook.com/RATIONAL.AG
Twitter http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)