Várják a jelentkezéseket a Bocuse d’Orra

Szerző: | 2017.07.06 | Bocuse d'Or, Hírek

2018-ban Torinóban rendezik a Bocuse d’Or európai döntőjét, ahol a verseny hazai döntőjének nyertese képviselheti Magyarországot. A kiválasztás és felkészülés folyamata elkezdődött, a megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2017. augusztus 30-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia célja az ifjú tehetségek felkutatása és szakmai előmenetelük támogatása. Az Egyesület feladata a legalkalmasabb, legtehetségesebb szakács megtalálása, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2019-es világdöntőjére.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia receptpályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját 4 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, a 20 országot felvonultató európai döntőn 2018. júniusában a magyar döntő győztese képviselheti hazánkat.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. augusztus 30.

A pályázat témája: kacsa és kacsamáj, káposzta, alma.

A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 2017 január 26-ig betöltötte 21. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.

A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó minta recept elérhető itt: http://bocusedorhungary.hu/bocuse-dor-magyarorszag-verseny A pályázati dossziékat az zoltan.hamvas@bocuse.hu címre augusztus 30.-ig várják. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

További információ: www.bocusedorhungary.hu

A Bocuse d’Or verseny állomásai:

Pályázatok beküldése: 2017. augusztus 30.

A selejtezőn résztvevők kihirdetése: 2017. szeptember 20. (maximum 12 fő)

Bocuse d’Or magyar selejtező: 2017. december

Egy húsétel, tányérra tálalva, Bocuse stílusú köretekkel.

Bocuse d’Or Magyarország döntő: 2018. február 8. Helyszín: SIRHA Budapest (4-6 fő)

A magyar döntő témáját a Magyar Bocuse d’Or Akadémia törekszik az európai döntő feladatához és alapanyagaihoz hasonlóan meghatározni.

Bocuse d’Or Europe döntő: 2018. június 11.-12.

 

Iránymutatások a receptpályázathoz: 

  • A verseny kalkulációját 4 adagra kell megadni
  • Sót, borsot leszámítva, minden felhasznált anyag mennyiséggel kell, hogy szerepeljen.
  • A recepthez az e-mail mellékleteként képet is várnak (PNG/JPEG formában) az elkészült ételről.

Képünkön a tavalyi magyar döntő versenyzői és zsűritagjai.