Elstartolt a Vendéglátás Akadémia tavaszi szezonja

Szerző: | 2017.05.11 | Vendéglátás Akadémia

Május 11-én a Holiday Inn Budapestben a Vendéglátás magazin szervezésében megvalósuló road-show idei első állomásán résztvevők élelmiszerbiztonságról, üzemeltetésről, trendekről, koktélokról, kávékról és számos egyéb témáról hallhattak izgalmas előadásokat.

Az Unileverr főtámogatásával, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szakmai segítségével megvalósuló rendezvény délelőtti plenáris ülését Zoltai Anna, a NÉBIH osztályvezetője nyitotta meg, aki előadásában az ételmérgezésekkel, az allergének jelölésére és a vendéglátóipari termékek forgalomba hozatalára vonatkozó szabályokkal foglalkozott. Az őt követő Semsei Rudolf – az MVI alelnöke, a VakVarjú éttermek, az Öbölház és a Budapest Party Service tulajdonosa – számos gyakorlati példán keresztül rámutatott: sikeres étterem az, ami hosszú távon működtethető. Csiki Sándor szakíró pedig a magyar konyha regionális jellemzőit és a most tapasztalható világtrendeket mutatta be.

A délutáni szekcióüléseken a séfeknek Vomberg Frigyes tartott előadást a hazai vendéglátás aktuális problémáiról, számos értékes gondolattal kiegészítve. Az étteremtulajdonosok a költséghatékonyságról és a munkaerő optimalizálásáról, vendéglátás marketingről, valamint a NÉBIH önkéntes higiéniai minősítéséről hallhattak hasznos tanácsokat, miközben a baristák a legújabb ital- , kávé- és koktéltrendekről szerezhettek új információkat.

A Vendéglátás Akadémia támogatói a Chef Market, a Rational, a Sixpay, a Segafredo, a Bonduelle, az Assur, a Frappé, a Kopjary víz, az Aviko és a Coninvest. A road show következő állomása május 17-én Siófok, ahova még limitált számban rendelkezésre állnak helyek. Regisztráció és további információ: www.vendeglatasakademia.hu