Hírek a Bocuse d’Or versenysorozat folytatásával kapcsolatban.

A „legenda” szerint a második versenynapon szerencsésebb rajtolni, mint az első napon, így a magyar csapat örülhet, mert Tallinnban a második napon bizonyíthat, egészen pontosan a negyedik rajtolóként.

Íme a részletes beosztás:

Néhány nappal ezelőtt az európai válogatók és a lyoni világverseny mintájára a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megosztotta a Bocuse d’Or magyar döntőjének részletes pontszámait az érdeklődőkkel. Az összpontszámok a hús- és a haltémára, a konyhai munkára kapott pontokból, valamint az esetleges bűntetőpontokból tevődtek össze. Bűntetőpont akkor lépett életbe, ha az adott fogás nem maximálisan a versenyszabályzat szerint készült el. Íme az eredmények:

Veres István

hal: 562, hús: 579, konyha: 224, összesen: 1365

Kelemen Roland

hal: 518, hús: 490-24=466, konyha: 176, összesen: 1160

Haraszti Zsolt

hal: 438, hús: 508-24=484, konyha: 184, összesen: 1106

Huszár Tibor

hal: 458, hús: 447, konyha: 128, összesen: 1033

Csik Gábor

hal: 422, hús: 458, konyha: 120, összesen: 1000

Palágyi Eszter

hal: 417, hús: 403, konyha: 144, összesen: 964