Világsztárok a Szigeten

Szerző: | 2016.03.30 | Események, Hírek

Hardwell, a holland dj zárja az idei Sziget fesztivál nagyszínpadi koncertjeinek sorát, de augusztus 10. és 17. között fellép többek közt Manu Chao és a Kaiser Chiefs is.

A többmilliós rajongótáborral rendelkező progresszív és electro house zenész Hardwell huszonhárom évesen tört be a legnagyobbak közé, 2013-ban és a 2014-ben is őt nevezte meg százas listáján a világ első számú dj-jének a DJ Mag nevű brit zenei magazin .

Újra a Sziget Nagyszínpadán köszönthetik a rajongók Manu Chaót is, akinek számaiban egyszerre keverednek a különböző országok zenéi a legváltozatosabb műfajokkal, valamint érkezik az Egyesült Királyság egyik legautentikusabb és legkedveltebb indie rock bandája, a Kaiser Chiefs is, akiknek 2005-ös bemutatkozó albuma ötszörös platinalemez lett Nagy-Britanniában.

A számos sorozathoz és számítógépes játékhoz zenei alapot szolgáltató Los Angeles-i punk zenekar, a Fidlar is fellép az óbudai szigeten, a rangos szakmai díjakkal kitüntetett, egyedi látásmódú német elektronikus zenészhez, Boys Noize-hoz hasonlóan.

Szintén Los Angelesből érkezik a huszonnyolc éves elektronikus zenész, a dj és producer Dillon Francis, Svédországból pedig a szving, hip-hop és jazzműfajokat keverő Movits! koncertjét is meghallgathatja a Sziget közönsége.

A fiatal olasz testvérpár, Alessandro és Andrea Vinai alkotta elektronikus zenei formáció is a fellépők névsorát gyarapítja, hasonlóan a Jersey club-műfaj egyik leghíresebb képviselője, DJ Sliink mellett.

A szervezők már korábban bejelentették a fesztivál nulladik napjának sztárja, Rihanna érkezését, ő augusztus 11-én fogja várhatóan megtölteni a Nagyszínpad előtti teret.

A nulladik napra a 7 napos Sziget bérletek is érvényesek, de mostantól napijegyek is kaphatóak, ebből összesen 25 ezer darabot dobnak piacra.