VinCE Balaton: borfesztivál a vízen és a parton

Szerző: | 2015.06.23 | Események, Hírek

Július 2-5. között harmadik alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Tagore sétányon, az ország egyik legszebb vízpartján a VinCE Balaton borfesztivált. A Kékszalag tókerülő vitorlásversennyel egyidőben hűs borral teli pohárral szurkolhatunk a versenyzőknek a parton, de akár hajóról is, a fesztivál különlegessége ugyanis, hogy boros „élménykurzusokat” tartanak yachtok fedélzetén. A VinCE Balaton idén már a Nagyon Balaton programsorozatának része.

A Vitorlás téren és a Tagore sétányon naponta 12-22 óra között több mint 60 válogatott kiállító kínálja portékáját a pezsgőktől a kézműves sörökön át az ínyenc halételekig. A vízparti színpadon már délután elkezdődnek az ingyenes koncertek, és fellép többek között a Budapest Voices, a Bohemian Betyárs és Antonia Vai, a kicsiket pedig gyermekprogramok várják. A fesztiválra a belépés ingyenes. Idén először lesz VinCE Tündérbár – úszó Lounge, ami egy vízi bár a Rózsák kertje mellett – a víz tetején.

 

A minőség garanciája az ország vezető bormagazinja, a VinCE Magazin, amely minden év márciusában a nemzetközi borszakmát hozza el a VinCE Budapest Wine Show-n, nyáron viszont a szakmai rendezvény „kabrióváltozatával”, a VinCE Balatonnal várja vendégeit lazább hangulatban, de ugyanúgy minőségi kompromisszumok nélkül. A VinCE Balatonon ugyanis csak olyan borászatok kínálhatják boraikat, akik a magazin valamely vaktesztjén korábban már szereztek négycsillagos, azaz kiváló minősítést.

A legnagyobb nevek (többek között Gere Attila Villányból, a Sauska Borászat Villányból és Tokajból, a Fekete Pince Somlóról) mellett új, nemrég indult, ám annál ambíciózusabb borászatokat is találunk, amilyen például az ultramodern axax, a kézműves Vabrik vagy a Tokaji borvidék egyik legújabb ékszere, az Obzidián Bormanufaktúra.

 

Borkurzusok yachtfedélzeten

A szervezők közel 30 élvezetes hajós borkurzust ajánlanak azoknak, akik szeretnének a Balaton vizén sütkérezve, különleges borokat kóstolva szórakozva tanulni. A 90 perces kurzusokra egy elektromos yacht fedélzetén kerül sor, egy kurzus ára 4000 Ft/fő, amely tartalmazza a hajózást, a legalább 6 boros borsort, ásványvizet és az előadó pótolhatatlan előadását (az előadók a VinCE Magazin állandó szakemberei, többek között Romsics László szakmai tanácsadó, Németh Ágnes főszerkesztő, Vörös Attila borszakíró). Pezsgőhajó, pinot-hajó, rozéhajó és sok más érdekesség várja az elszánt borkedvelőket.

Jegyvásárlás és további információ: www.vincebalaton.hu