Vírusbiztos éttermi élmény Hollandiából

Szerző: | 2020.05.05 | Hírek

A másfél méteres szabály egy ideig biztosan érvényes lesz a vendéglátásban is, ami alaposan megnehezíti a tulajdonosok dolgát. Vannak azonban kreatív megoldások, amelyek inspirálóak lehetnek a jövőre nézve. Íme egy lenyűgöző példa Hollandiából.

Az amszterdami Mediamatic igencsak előremutató ötlettel rukkolt elő, és teljesen növányi alapú ételeit vízparti kis üvegházakban kínálja vendégeinek. A Mediamatic-ról azonban tudni kell, hogy eredetileg nem étteremről van szó.

A Mediamatic egy művészeti központ, amely 1983 óta igyekszik folyamatosan újat mutatni a művészetek terén. Profiljába elősorban workshopok szervezése, előadások és művészeti projektek tartoznak, amelyek fő témája a természet, a biotechnológia, illetve a művészet és a tudomány kapcsolata. Ezekben a hetekben épp az új projekt tesztelése folyik, amely nem más, mint egy, a francia „chambre séparée” inspirálta éttermi helyszín. Közben a tulajdonosok a holland kormány engedélyére várnak, hogy újranyithassák éttermüket és a többi művészeti helyszínüket.

Az üvegházakban egyébként egyszerre két ember ülhet (de plusz 40 Euróért egy harmdikat is beengednek), és a teljesen vegán vacsorát vagy este 6 és fél 9, vagy este fél 9 és 11 között lehet elfogyasztani. A foglalások már most beteltek június végéig.

Képforrás: Facebook/mediamatic