Vörös Balaton Csopakon

Szerző: | 2016.11.17 | Események, Hírek

Sokak számára a Balaton a leginkább a fehérborokról szól, december 3-án azonban a csopaki Jásdi Borteraszon rendezett Vörös Balaton kóstoló erre próbál rácáfolni.

A Balaton partja hagyományosan a fehérborairól híres, a tó körüli borvidékek pincészetei jobbnál-jobb rizlingeket, chardonnayt vagy éppen szürkebarátot készítenek. Azonban a balatoni vörösöket is egyre inkább elismeri mind a szakma, mind a borkedvelő nagyközönség.

Ez nem véletlen, hiszen az itt termelt vörösborok összetettek, gyümölcsösek, visszaadják a termőhelyek változatosságát, geológiai különlegességeit és soha nem nehézkesek.

A csopaki Jásdi Pincészet éppen erre kívánja ráirányítani a figyelmet, ezért rendezik meg idén már második alkalommal a Vörös Balaton sétáló kóstolót. A rendezvényen 12 észak-balatoni borász mutatja be személyesen összesen közel 30 tételét. Balatonfüred-Csopak, Badacsony, illetve a Balaton-felvidéki borvidék egyaránt képviselteti magát az eseményen.

Borkóstolás mobilalkalmazással

A rendezvény résztvevői a Kóstolom mobilalkalmazás segítségével néhány kattintással értékelhetik a kóstolt borokat, jegyzeteket készíthetnek, valamint megoszthatják élményeiket a közösségi médiumokon. A bármilyen mobileszközzel, a www.kostolom.hu címen elérhető, idén nyár végén debütált applikációt már több mint tízezren használták eddig.

Időpont: 2016. december 3., 13 óra.

A résztvevő pincék: Figula Pincészet, Guden Birtok, Homola Pincészet, Jásdi Pince, Káli Kövek, Liszkay Pincészet, Pálffy Pincészet, Petrányi Pincészet, Szent Donát Birtok, 2 HA, Villa Tolnay, Von Beöthy

További részletek a rendezvényről: https://www.facebook.com/events/827253570749025/