Vulkánt idéz a legjobb balatoni fagyi

Szerző: | 2016.05.04 | Események, Hírek

Idén 3. alkalommal keresték a Balaton legjobb fagylatját, végül 11. cukrászat közül, a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó nyerte a 2016-os év Balaton fagyija címet. A zsűri a kóstolás során nemcsak a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, hanem az íz- illat-szín harmóniáját is figyelembe vette, ráadásul plusz pontokat jelentett a fagyi kreatív tálalása, és az is, hogy mennyire volt összhangban a versenykiírásban szereplő szempontokkal. A nyertes fagylalt friss mentát, citromfüvet, a vulkáni bazaltkúpjairól híres, Szent György-hegyről származó mustot tartalmaz.

A Balaton Turizmus Szövetség által szervezett pályázaton 3 különdíjas fagylalt is született. Idén is különdíjban részesült a balatonalmádi Amaretto Fagyizó, most a Pisztáciás csokibomba fagylaltjával és egy-egy  diós, mandulás különlegesség is helyet kapott a díjazottak között, amelyeket a Bringatanya Fagyizó, Gyenesdiásról és a Cappuccino Kávéház Balatongyörökről készítette. Mindkettő különlegessége, hogy a fagylaltot sós magvak bolondítják meg.
2016-ban 11 fagylaltozó nevezett különleges fagylaltkreációikkal, akikről a www.balatonfagyija.hu weboldalon lehet többet olvasni.