Whisk(e)yk a világ minden tájáról

Szerző: | 2018.10.03 | Hírek, Italsor

Október 27-28-án immár nyolcadik alkalommal találkoznak a nemzetközi whisky- és párlatkultúra jeles képviselői a Whisky Show kétnapos rendezvényén a Corinthia Hotel Budapestben, ahol Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számos kiállító mutatja be termékeit, és az érdeklődök mesterkurzusokon is fejleszthetik tudásukat.

Az aranyló whiskyk világán túlmutató rendezvényen számos egyéb prémium párlatot is kóstolhatunk, hiszen lesznek itt illatos calvadosok és a zamatos szőlőszemeket idéző armagnacok, valamint igen idős párlatok keverékéből készült cognacokat is, a Grand Champagne régióból.

A gineknek már tavaly is kitüntetett szerepet szántak a szervezők, a Ginteremben idén is bártenderek keverik majd a koktélokat. A rumokból is széles kínálattal készülnek, a Karibi-térségtől az angol és spanyol kreációkig.

Mint minden évben, az idén is színes programdömping várja a látogatókat. Lesz Bartender verseny, a GoodSpirit Bár a Ginteremben mutatkozik be, szurkolhatunk az ír kávéverseny versenyzőinek, és jönnek az elmaradhatatlan skótdudások is. A Whisky Casino is biztosan sokakat fog idén is vonzani, miként a Masterclasses (MC) előadások is. A korábbi évekhez hasonlóan ugyanis idén is több gyártó és lepárló képviselője tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben lehet jegyet vásárolni. A szemináriumokon 5-6 tételt lehet kóstolni, egy informatív előadás keretében, így az érdeklődők a profi előadók segítségével párlattudásukat is pallérozhatják.