Whiskyk a világ minden tájáról Budapesten

Szerző: | 2015.11.03 | Események, Hírek

Az 5. Whisky Show Budapest több, mint harminc kiállítót és számtalan whisky-t sorakoztat fel november 7-én a Corinthia Hotelben. A rendezvényre Budapestre érkezik Colin Dunn whisky nagykövet, aki azt a ritkaságot, a Johnnie Walker Blue Labelt is kóstoltatja, amely másodjára inspirálta versengésre Jude Law-t és olasz kollegáját, Giancarlo Gianninit.

Az ötödik alkalommal megrendezett Whisky Show Budapest célja, hogy lehetőséget biztosítson a whisky kultúra elmélyítésére. Ezért nemcsak kiállítókkal – köztük skót, ír, amerikai, kanadai és japán italokkal –, de koktél és ír kávé versennyel és előadásokkal is készülnek a szervezők.

A rendezvény szakértő vendégei között lesz Colin Dunn, aki már 20 éve kutatja a whiskyk titkát. Ez idő alatt kétszer választotta az Év Nagykövetének a UK Bartenders Egyesület, elnyerte a komoly presztízsű Master of the Quaich címet, de a Class és Whisky magazinok is az év nagykövete címmel jutalmazták.

A szombati kóstolón a Johnnie Walker kevert párlatait mutatja be, a 12 éven át érlelt párlatokból kreált Blacktől egészen a legritkább skót whiskykből házasított Blue Labelig. A szakértő szemináriumot is tart, amelynek résztvevői személyesen az ő kalauzolásával ismerhetik meg a skót whiskyk történetét, a blendek karakterét és optimális felszolgálásukat.

A Johnnie Walker specialitásának, a Blue Labelnek új kampányfilmje is különlegesre sikerült;  a Gentleman’s Wager második epizódjában Jude Law Dél-Olaszországtól Monte Carlóig száguld egy elképesztő old timerért.

A kalandos rövidfilmet épp a napokban mutatták be, epizódszerepben több meglepetés világsztárral:

 

További információ: whisky-show.hu