Whiskyn innen és túl

Szerző: | 2017.10.04 | Események, Hírek

Az immár hetedik alkalommal megrendezett Whisky Show nem csupán a névadó párlatokról szól, számos egyéb italfajta is kóstolható lesz október 14-15-én a Corinthia Hotelben, számos izgalmas programmal körítve.

A 2011-ben még a whisky világát hiánypótló, edukatív céllal bemutató rendezvény beváltotta a hozzá fűzött várakozásokat, és immár nem csupán az angolszász világ ikonikus itala, hanem rumok, armagnacok, calvadosok és ginek is helyet kapnak a kóstolósorban, mi több, utóbbinak külön teraszt is szentelnek. A szakszerű kóstolást is el lehet itt sajátítani, hiszen tapasztalt szakemberek magyarázzák el a párlatbírálás egyes szakaszait, vagyis a szín, a test, az illat, az íz és az utóíz jelentőségét. És akinek nem szereti töményen, számos párlat-alapú koktélból is válogathat.

A kiállítás első napján főleg a nagyközönséget várják, míg a vasárnap a szakmai látogatóknak szól, ám mindkét napon izgalmas előadások színesítik a programot, a világ számos pontjáról érkező tételekkel, neves hazai és külföldi előadókkal, koktélversennyel.

A rendezvényen az italok mellett izgalmas gasztro-kiállítók is lesznek, akiktől azt is megtudható, milyen ínyencségeket lehet párlatokkal megbolondítani.

A Whisky Show-ról bővebben információ a http://whisky-show.hu oldalon található.

A whiskyk történetéről pedig itt olvashatnak.