Zalakaros keresi Magyarország első WILD FOOD ételét

Szerző: | 2018.02.12 | Hírek, Konyha

A Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft folytatva Élménnyel Teli Ízek Zalakaroson gasztronómiai programját, a Zalaerdő Zrt-vel közösen keresi a város kedvenc klasszikus vadételét, valamint egy külön kategóriában az ország első wild food ételét.

A „klasszik kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai vadételek receptjeit várják a szervezők, hiszen célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége.

A Wild food esetében újszerű, fantáziadús vadétel receptek nevezhetők az ország bármely területéről. A kategória kiemelt célja, hogy a vadételeket „mobilizálja”, hozzáférhetőbbé tegye a mindennapok fogyasztói számára. Az ország első wild food-jának a strandi pavilonoktól kezdve a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell a „Go Wild” küldetést.

Bisztrók, éttermek is nevezhetnek wild food kategóriában

A nevezőknek nincs más dolguk, mint a lenti elérhetőségek valamelyikére elküldeni vadételük saját fotóval illusztrált receptjét a kiválasztott kategória megjelölésével. A receptek beérkezése után az alkotásokat egy szakmai zsűri értékeli, majd kiválasztja az ország első wild food ételét. Klasszik kategóriában a zsűri által kiválasztott 10 legvadabb receptet profi séfek készítik el, majd egy közönségszavazáson dől el a kategória győztese.

Nevezés: E-mailen a program@zalakaros.hu – n, vagy postán: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft, 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10. Fontos, hogy csak saját ételfotókkal lehet nevezni!

Nyeremények:

Zalakaros kedvenc Klasszik vad étel receptje díj: 100.000 Ft készpénz.

Az ország első wild food étel receptje díj: 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, a HOTEL KAROS SPA**** superior jóvoltából.

Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű ZALAKAROS GO WILD gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és természetesen mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából!

Beküldési határidő: 2018. március 20.

Eredményhirdetés – 10 döntős recept: 2018. március 28.

További információk: https://zalakaros.hu/gowild