Zsolnay gint díjaztak a londoni gasztró Oscaron

Szerző: | 2023.08.03 | Hírek

Dupla arany csillaggal értékelték Londonban, a gasztronómia Oscarjaként számon tartott nemzetközi élelmiszeripari versenyen a Zsolnay gint.

Kiemelkedő eredményt ért el, két arany csillagot kapott a Great Taste Awardson a Zsolnay Gin, amely a világhírű Zsolnay márka és a Búzavirág gin közös munkájának eredménye. A nemzetközi, 400 tagból álló szakmai zsűri most találkozott először a Zsolnay magyar ginnel. Bár a bírákat nem befolyásolta a külalak, hiszen vakkóstoláson esett át a tétel, a világmárka és az ital készítői nagyon büszkék az elért eredményre.

„Mérhetetlenül örülünk az eredménynek, hiszen azt hittük, a beltartalom – köszönhetően a Mecsekben található fűszereknek –, leginkább a magyarországi ízlésnek felel meg, azonban kiderült, nemzetközi szinten is megállja a helyét. Nem is akárhogyan” – állapította meg a Búzavirág gin alapítója, Bárány Péter. A márkatulajdonosokban a díj megerősítette az exportra irányuló szándékot. Eddig ugyanis az egyedi csomagolású ital a reptér mellett leginkább a turisták által látogatott prémium vendéglátóhelyeken, az ötcsillagos szállodák bárjaiban és belvárosi éttermekben volt kapható, a napokban kézhez kapott eredmény után céllá vált a nemzetközi piac is.

A Zsolnay Búzavirág gin Pécs környékére jellemző lokális virágok felhasználásával készült, úgy mint a mecseki kamilla vagy a vadgyömbér. Színe víztiszta, áttetsző. A klasszikus irányt megtartva, a boróka és a citrusok mellett ezek az ital fő karakterei.
_________________________________
Képek: Brebis Magyarország Kft.