Zsurek, pirog, mazurek a Gellértben

Szerző: | 2016.08.31 | Események, Hírek

Gasztro-hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra.

Mindez szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért  nemrég felújított sörözőjében kóstolható, egy nappal később pedig a Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.

Három kiváló hazai étterem, a hagyományos hazai ízeket francia technológiával elkészítő Vár: A Speiz, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló Márga Budapest és a kreatív kortárs magyar sörkonyhát vivő Gellért Söröző három kiváló séfje, valamint két, Michelin Bib Gourmand kategóriás lengyel étterem, illetve Varsó egyik legjobb borbár-éttermének konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek. A Gellért Söröző gasztrorendezvényeinek mostani alapját az adja, hogy szeptember 16-18. között tart majd az ELEVEN Ősz programsorozata a Bartók Béla Boulvard szervezésében, s a programok ezúttal Lengyelország megismerésére és a közös barátságra épülnek. Ebbe illeszkedik ez a különleges gasztroutazás – többek mellett – az emblematikus lengyel heringgel és a magyar mangalicával. Vasárnap Lengyel-Magyar Sunday brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol Héjja László, a  Gellért világjárt vezető séfje autentikus lengyel fogásokkal – zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka, mazurek – készül.