10 nap múlva Sirha – ezek lesznek a legjobb versenyek

Szerző: | 2019.01.16 | Bocuse d'Or, Hírek

Íme a legfontosabb események listája, melyekért érdemes Lyonba kilátogatni.

Sirha World Cuisine Summit

A summit összehozza a séfeket, a legnagyobb szaktekintélyeket és a véleményvezéreket a világ minden tájáról. A délutáni programon számos kerekasztal beszélgetés kerül megrendezésre. Ott lesz többek között D. Dickson Despommier (mikrobiológus és ökológus), Olag Koch (a Metro vezérigazgatója), Amir Nahai (az Accorhotels F&B igazgatója) és még sorolhatnánk.

Időpont: január 29. délután – csak meghívóval látogatható

International Catering Cup

A catering szakma legnagyobb világszintű megmérettetése immáron 7-ik alkalommal kerül megrendezésre. Idén először magyar csapat is részt vesz, melyről bővebben ITT olvashat.

Időpont: január 26.

Coupe du Monde de la Pâtisserie

A verseny idén a 30. évfordulóját ünnepli. Az egyedülálló világversenyen háromfős csapatok vesznek részt. Összesen 21 csapat méri össze tudását, a cél, hogy minél kreatívabb munkák szülessenek, amelyek demonstrálják a csapatok technológiai felkészültségét is.

Időpont: január 27-28.

Bocuse d’Or (most először Monsieur Paul nélkül)

24 séf a világ 5 kontinenséről. A Bocuse d’Ort valószínűleg már senkinek sem kell bemutatni, idén azonban első alkalommal egy afrikai ország, Tunézia is képviselteti magát. Az idei versenyről és a magyar csapat felkészüléséről ITT olvashat bővebben.

Időpont: Január 29-30. (a magyar csapat 29-én versenyzik)

International Competition for Young Bakers

A rendezvény egyik leglátványosabb eseménye lesz, amikor a nemzetközi palettáról érkező ígéretes pékek bemutatják szaktudásukat.

Időpont: január 29-30.

Öt verseny a kávé világából

A Café Show helyszínt érdemes folyamatosan látogatni, mert számos kiemelt esemény lesz.

Időpont: január 26-30.

European Butcher Competition

Nyolc hentes-páros fogja bemutatni a legmodernebb technológiákat.

Időpont: január 29.

13. Europen Sugar Championship

12 résztvevő érkezik a világ minden tájáról, hogy megmutassa, nyers cukorból milyen mesterművet tud létrehozni. A zsűri elnöke a legendás Jérôme Langlier.

Időpont: január 26-27.

9. European Championship of Frozen Desserts

Ludovic Mercer (MOF) elnökletével hat résztvevő fogja bemutatni a fagylaltok, nugátok és a csokoládé művészi és gourmet kombinációit.

Időpont: január 30.