Magyarország Tortája – Versenykiírás 2019.

Szerző: | 2019.02.27 | Fejlesztések, Hírek

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019. évre is meghirdeti a „Magyarország Tortája” versenyt.

A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák. A versenyre azonban csak cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, magánszemélyek nevezését nem fogadjuk. Minden versenyző maximum 2 dbtortával nevezhet.

A nevezési díj ipartestületi tagok számára 2019. március 15-ig: 5.000 Ft + ÁFA / torta. 2019. március 16-2019. március 31. között 10.000 Ft + ÁFA / torta.

Nem ipartestületi tagok számára a nevezési díj 30.000 Ft + ÁFA / torta.

A nyertes torta lesz 2019. év „Magyarország Tortája”. A nyertes receptet tagcukrászdáink számára biztosítjuk a későbbiekben meghatározott feltételek szerint, akik a tortát augusztus 20.-tól árusíthatják.

Új, kreatív ötleteket, lehetőleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat várunk.

Külön felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy NE már évek óta árusított tortáikkal nevezzenek, a verseny egyik célja, hogy új magyar receptek és sütemények keletkezzenek általa. A korábbi években a versenyre már nevezett tortával nem lehet nevezni!

Koprodukcióban készült, több Kolléga ötlete és összefogása révén született tortával is lehetnevezni.

A versenymunkák nem tartalmazhatnak:

 • –  aromákat
 • –  fondokat
 • –  növényi habot
 • –  margarint
 • –  modell burkolóanyagot

A nevezett torták:

 • –  22-24 cm átmérőjű kerek alakúak lehetnek
 • –  változatos textúrákat tartalmazzanak
 • –  magassága max. 8 cm + dekoráció lehet.Értékelési szempontok: íz: 50 pont, megjelenés, küllem: 15 pont, technológia/praktikum/ár-érték arány: 15 pont, állag/textúrák: 10 pont, kreativitás: 5 pont, Magyarországhoz való köthetőség: 5 pont.Az első zsűrizési körből 5 torta jut tovább a döntőbe. A döntő zsűrizésnél az utolsó fordulóba jutott tortákat a zsűrizés helyszínén kell majd elkészíteni.

  A zsűrizés első fordulóját 2019. áprilisában tartjuk, a pontos időpontról a nevezések lezárta után értesítjük a versenyzőket.

  A recepteket, az elkészítés pontos technológiai leírását, valamint a nettó nyersanyagértéket a nevezési laphoz mellékelni kell!

  Nevezései határidő: 2019. március 31.

  A nevezési lap honlapunkról (www.cukraszat.net) letölthető.
  A nevezési díjat a Mestercukrász Kft. 10402166-50526785-84821001 számú számlájára kérjük

  befizetni/átutalni. A nevezési díjról számlát állítunk ki.

  Minden nevezett versenyzőnek visszaigazolást küldünk, melyben tájékoztatni fogjuk a verseny menetéről.

  A nyertes pályázó vállalja, hogy a pontos receptet mindennemű ellenszolgáltatás nélkül a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének rendelkezésére bocsátja, aki azt nyilvánosságra hozhatja. A nyertes pályázó semmilyen követeléssel nem állhat elő sem a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével, sem az augusztus 20.-tól a tortát árusító cukrászdákkal szemben. A nyertes pályázó vállalja és tudomásul veszi, hogy a nyertes receptet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének írásos engedélye nélkül nem hozhatja nyilvánosságra.

  A nyertes pályázó az Ipartestülettől kupát és oklevelet kap, valamint az eddigi tapasztalatokalapján nagy médiaérdeklődésre (rádió, televízió, nyomtatott sajtó) számíthat.

  A médiafelkérések elfogadása a nyertes versenyző és a szakma különös érdeke, így a nyertes pályázótól elvárt kötelesség!

  Minden kedves Kolléga nevezését szeretettel várjuk. Az Ipartestület elnöksége