Le Mirazur: karantén alatt fazonigazítás

Szerző: | 2020.06.10 | Hírek

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a világ legjobb éttermiben hogyan reagáltak a járvány okozta válságra, most azonban, hogy kezd éledezni az éttermi élet szerte a világban, a megújulás lett a kulcsszó számos helyen.

Így van ez a Le Mirazurban is, amely 2019-ben első helyen végzett a The World’s 50 Best Restaurants listáján. A francia riviérán található étterem, amelyet a legendás Mauro Colagreco vezet, nem tétlenkedett, és a bezárások ideje alatt egy nagyobb fazonigazításon ment keresztül. A felújításban egyébként a séf felesége, Julia Colagreco is aktívan részt vett. A megújulás nemcsak a külsőségekben mutatkozik meg, bár kétségtelenül elég látványos lett az újragondolt enteriőr.

Ami azonban ennél még izgalmasabb, hogy a menü is új lendületet kapott. Bár a részletek még nem publikusak, néhány dolgot Julia már elárult a Nice Matin újságírójának. „A Hold Földre gyakorolt hatását vettük alapul, egy biodinamikus gondolat mentén. Négy különböző menüt kínálunk majd, középpontban a gyümölcsökkel, a levelekkel, a gyökerekkel és a virágokkal. Az alapanyagokban rejlő összes energiát felhasználjunk” – nyilatkozta.

Ami az éttermi higiéniát illeti, a Mirazur vezetősége folyamatosan figyelte a nemzetközi „versenytársakat”, hogy kidolgozhassa a lehető legjobb csúcsstratégiát a vendégek biztonsága érdekében.

A nyitás pontos időpontja június 12-én derül majd ki.

Forrás: finedininglovers.com, Fotók: Instagram/restaurantmirazur