A badacsonyi vendéglátók már alig várták, hogy újranyissák a helyeket és újra összeüljenek ötletelni. Ennek a lelkesedésnek az eredménye a júniusi nyárindító Tapasok Éjjel-Nappal rendezvény, melynek keretében a Gasztrohegy 10 vendéglátóhelye készül izgalmas falatokkal, fogásokkal. Kis adagok, nagy ízek, szuper kóstolók, jó borok, nagy séták és egy csodás borvidék. Találkozzunk június 4-én és 5-én!
„Túl azon, hogy a Gasztrohegy már három éve egy valódi, egész éves balatoni szezonra optimalizált program szerepét tölti be a badacsonyi turizmusban, tökéletesen illeszkedik a megváltozott helyzethez. Ezért is ajánljuk bátran ebben az évben is, hogy minél többen látogassanak el hozzánk a tematikus hétvégéken!” – mondja Laposa Bence, a Gasztrohegy egyik alapítója az újraindulásról. Már most tervezik az őszi-téli eseményeket és gasztrotúrákat, tematikus hétvégéket.
„Június elején egy kötetlenebb Gasztrohegy hétvégére számíthatnak a Badacsonyba látogatók. Pénteken és szombaton szabadon lehet bejárni a hegy legjobb vendéglátóhelyeit és kóstolni – ez alkalommal nincs bérlet, vagy vezetett túra, mindenki maga állíthatja össze a menetrendjét. Ebben segít a Gasztrohegy busz, ami a Hableány oldalából indul, így el lehet jutni a központtól távolabbi helyszínekre is. Idén másodszorra rendezzük meg a tapasos hétvégét, múltkor is nagy sikert aratott. Most is rengeteg izgalmas étel kerül a tányérra, lesz lazacpisztráng nigiri, feketekagyló fehérboros mártásban, savanyított süllőpofa, haltatár, libamáj” – mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs felelőse.
Járjátok be a hegyet, kalandozzatok Badacsony-szerte, látogassátok meg a Gasztrohegy vendéglátóhelyeit és kóstoljatok mindenhol!
TAPASOK ÉJJEL-NAPPAL / JÚNIUS 4-5.
Június 4. péntek 18:00-22:30
Június 5. szombat 11:00- 22:30
MENÜ:
Hableány – Lazacpisztráng nigiri, szürkemarha wonton, mangalica tonkatsu, jakiniku mártogatós
Bonvino – Sonkás kecskesajttal töltött cukkini, colás csirkeszárnyak, csípős húsgolyók vörösboros mártásban, szarvasgombás sajtkrém, olívás bagett, sült koktélparadicsom, mini rétes, fűszeres marhahús, marinált paprika
Pláne Badacsony borterasz – Spárga vason és eper merlot félecetben • Padron paprika • Liège-i kávé
frissTerasz – Feketekagyló fehérboros raguval, friss baguette
Istvándy Birtok és Borműhely – Szürkemarha tatár Andriska kenyéren • Szőlőlevél, friss kecskesajt, fermentált medvehagyma termés • Gazpacho, mangalica szalonna
Borbatrátok Étterem – Füstölt kacsamell, arancini, rebarbara-eper, chutney
Vánkos – Vega: kovászos uborka shot, tapenad,bagette, Dahl-naan, zöldséges zabfasirt paradicsomos mártásban • Húsos: kovi ubi shot, melegen füstölt pisztrángnyárs, remoulade, csirke curry, naan, májas pite
Tölgyes Kúria – Libamáj vörösbor redukció, kalács, eper „kompót”, olívás kenyér, Sorfito, saját készítésű sonkánk, szárított paradicsom, velős pirítós, fermentált zöldségek
Kisfaludy-hát Étterem – Savanyított süllőpofa, harcsa pástétom, keszeges gőzölt burger, konfitált pontytej citrom fondue
Tilia Étterem – Tatár variációk (zöldség, hal, vad)
Résztvevő helyek:
Hableány
Pláne Badacsony borterasz
Vánkos
Bonvino Borbár
Tölgyes Kúria
Istvándy Birtok és Borműhely
Tilia Borvendéglő
Kisfaludy-ház Étterem
frissTerasz
Borbarátok Étterem
Az esemény alatt buszok közlekednek két irányba a Hableány mellől. / Egy út ára 1000 Ft / A buszok minimum 4 fő esetén indulnak