A bécsi Steirereck lett az év étterme Ausztriában

Szerző: | 2016.03.23 | Hírek, Külföld

A Falstaff osztrák étteremkalauz ínyencklubja szerint idén egyedül a Steirereck kapta meg a maximálisan elérhető száz pontot. A bécsi étterem már több alkalommal végzett a lista élén, azonban korábban megesett, hogy osztoznia kellett az első helyen.

Az indoklás szerint a Steirereck kreatív és innovatív, és nem csak a kínálat, hanem felszolgálás színvonala és a hangulat is kiemelkedő.

A szervezők szerint ma már az az elvárás, hogy az étterem „teljes élményt” nyújtson a vendégeknek, hiszen nem csak a tányéron kínált falatok, hanem a személyre szabott felszolgálás és az étterem „különleges hangulata” is fontos.

A Ringstrasse közelében, a Stadtparkban található étterem 1970-ben polgári vendéglátóhelyként kezdte meg a működését, csak később lett a csúcsgasztronómia egyik kiemelkedő helyszíne. A Steirereck éttermet két Michelin-csillaggal tüntették ki, a Gault Millau francia gasztronómiai kalauz értékelése szerint 19 pontot ért el a húszból.

A tartományi versenyben idén Burgenland okozott meglepetést. Itt a Gut Purbach étterem konyhája bizonyult a legjobbnak, letaszítva trónjáról a 12 éve élvonalban lévő Taubenkobel vendéglőt. Mindkét étterem a Fertő-tó közelében működik. Szintén új belépő a stájerországi T.O.M Pfarrhof, a többi tartományi nyertes megegyezik a tavalyi élmezőnnyel.

Megválasztották az év vendéglősét és az év sommelier-jét is, előbbi alsó-ausztriai Tulln közelében lévő Floh étterem vezetője, Josef Floh, az utóbbi Franz Messeritsch, a bécsi Le Ciel étterem pohárnoka lett.

A 16 ezer tagot számláló Falstaff Gourmetclub idén 1645 éttermet tesztelt, mintegy 240 ezer értékelést készített.