A kempingezés új formája Noszvajon

Szerző: | 2015.05.06 | Hírek, Szálloda

A noszvaji Nomád Hotel & Campsite a pünkösdhétfőt a kényelmes kempingezésnek, vagyis a piknikezéssel egybekötött glampingezésnek dedikálja.

A glampingmozgalmat 2013-ban indította el Magyarországon a noszvaji Nomád Hotel & Campsite. A glamping szó a glamorous és a camping szó összeolvadásából született és olyan kempingezést jelöl, ahol a kiegészítők hangulatosak, stílusosak, de korántsem emlékeztetnek azokra a kempingezésekre, amelyekhez az úttörőtáborokban volt szerencsénk. A május 25-i esemény a Nomád Hotel & Campsite kempingszekciójának hivatalos megnyitója jóleső lazulással, pokrócon pihenéssel, kézműves ételek, sütemények és borok fogyasztásával.

glaming2A Nomád Hotelt az élelmezésben a szigetmonostori Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda és Étterem, a miskolci Dűlő Étterem, a bérelhető falu, Megyer Pajta gasztrocsapata és az újlipótvárosi Sarki Fűszeres segíti, az édességeket a Desszert szállítja. A borokról Bolyki Jani, illetve a közelben gazdálkodó az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok (AÉS Borászat) gondoskodik.

 

A glampingről

A stílus gyökerei a szafarizáshoz nyúlnak vissza, amely az 1900-as évek elején kapott erőre. Amikor az afrikai utazás divattá vált, az európai és amerikai turistákat a szállásokon komoly kényelmi szolgáltatásokkal csábították, a puha fekhelytől kezdve a luxuságyneműn keresztül a szőnyegekig és régiségekig.

A mai értelemben vett glamping esetén a szabály az, hogy nincs szabály. A stílus tető alá hozható egy sátorban, egy kertvégi lakban, néhai sufniban vagy akár egy lakókocsiban, kisbuszban és egy valaha szebb napokat megélt karavánban, a lényeg a kényelem!

 

Az eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött – www.nomadhotel.hu