A készpénzmentes italbeszerzésről tárgyalt a MÉSZ

Szerző: | 2016.09.07 | Céghírek, Hírek

Több jelöltet is nevezett az idei Gundel-díjra a Magyar Éttermi Szövetség, amelynek tagjai szeptember 6-án a Kárpátia Étteremben tartották aktuális tanácskozásukat.

A Vendéglátás magazin információi alapján elemezték a 2017. január 1-én életbelépő italbeszerzési változást. A jövedéki törvény módosítása szerint a jövő évtől megszűnik a készpénzzel történő vásárlás lehetősége az italnagykereskedőknél és az italraktárakban. A  MÉSZ-tagjai úgy vélik, hogy az intézkedés tovább „fehéríti” az ágazatot.

Egy érdekes, új jelenség is napirendre került: egyre több, külföldön jelentős séfkarriert befutott szakács települ haza, hogy akár kevesebb pénzért is, de itthon kamatoztassa tudását. Többen készülnek arra is, hogy saját éttermet nyitnak. Kérdés, hogyan és hol találják meg helyüket a mai vendéglátásban?

A rendezvényen Buday Gábor, a MÉSZ-elnöke felköszöntötte születésnapja alkalmából a házigazda Niklai Ákost.